Szeretettel gratulálunk
Lazányi Magdinak,
a Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat vezetőjének
a Polgármesteri Díszoklevélhez!

Lazányi Jánosné, Magdi 2005-ben került kapcsolatba a Magyar Rákellenes Ligával. Betegsége alatt találkozott egy önkéntes segítővel, ő indította el azon az úton, amelyen ma már otthonosan jár.

Megszámlálhatatlanul sok daganatos betegnek és hozzátartozójának segített, hogy van remény a betegség diagnózisa után is. Meghallgatja félelmeiket, sok hasznos információval látja el őket, s ami talán ennél is több, közösséget biztosít számukra. A Hatvani Segítő Szolgálat ajtaja 1o éve áll nyitva, hogy senkinek se kelljen Hatvanban és környékén egyedül birkóznia ezzel a betegséggel.

Kollégái szerint nem lehet tőle olyat kérni, amit hamarosan ne teljesítene. Folyamatosan töri a fejét, hogyan tehetné még színesebbé Hatvanban a betegek életét. Előadásokat, klubokat szervez, kirándulni járnak, gondol a szociálisan nehéz helyzetbe kerültekre, a betegség okozta stresszel nehezebben boldogulókra és azokra is, akik nőiességüket vélték elveszteni. Farsangkor vidám délutánt töltenek együtt, ahol senki se szomorú, és a bensőséges karácsonyi ünneplés se marad el soha.

Segíti a Magyar Rákellenes Liga Heves megyei alapszervezeteinek munkáját, kétévente önkéntesképzést szervez, hogy minél többen, hozzáértéssel vegyenek részt a segítő munkában.

Gondja van a fiatalokra is, hogy egészségesen nőjenek fel, tegyék meg azt, ami rajtuk múlik, hogy elkerülhessék ezt a betegséget.

Példaértékű a kapcsolata a hatvani onkológus főorvossal, dr. Nagy Emesével, a hatvani kórház vezetőségével, a hatvani önkormányzattal, a Hatvan TV-vel, az ANTSZ-szel is.

A Magyar Rákellenes Liga 2013-ban „ A daganatos betegekért” ezüst gyűrűvel tüntette ki szolgálatáért.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A MRLSalgótarjáni Alapszervezet önkéntesei a Mátraterenyei Egészségnapon

A Mátraterenyei IKSZT felkérésére a Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei részt vettek a település Egészségnapján 2023.október 07-én. Az orvosi rendelőben a megjelenteknek szervezetünk szakképzett önkéntesei 9-13 óráig szájüregi, szűrést, PSA tesztet, prosztatarák kockázati felmérést végeztek és szóbeli Olvass tovább...

Alapszervezetek

Balatoni Szezonnyitó Siófokon

Balatoni Szezonnyitóvolt 2017. június 3-án, Siófokon. Dr. Lengyel Róbert ünnepi beszéde előtt Peller Károly operett énekesnek adta át a Kálmán Imre emlékplakettet, Kálmán Imre üdvözlőtáblát avattak a vasútállomás előtti parkban és ünnepi menet vonult zászlóforgatók Olvass tovább...

Alapszervezetek

Miskolc – Betegakadémia – Képalkotó diagnosztika, emlődiagnosztikai vizsgálatok, népegészségügyi szűrések

A Betegakadémia a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház és a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálata közös rendezvénye. Célja, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye betegei és az érdeklődők első kézből kapjanak hiteles és pontos információkat, Olvass tovább...