prosztata

 

Tisztelt Újságírók és Szerkesztők!

A Magyar Rákellenes Liga és a

a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya

„Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák” címmel médiapályázatot hirdet

Szeretnénk a média segítségével elérni, hogy az urak 40 éves kor fölött évente szűrővizsgálatokon vegyenek részt, amelybe értelemszerűen tartozzon bele a prosztataszűrés is.

A média hatalmába hiszünk, ezért fordulunk Önökhöz segítségért, újra.

Hazánkban évente kb. 4000 friss prosztatarákos esetet diagnosztizálnak, és évente 1400-1600 férj, apa, testvér, jó barát veszíti el az életét a prosztatarák miatt.

Pedig az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható.

A korai felismerést szolgálják a szűrővizsgálatok, melyek fontosságát a statisztikák is alátámasztják: míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a frissen diagnosztizált prosztatarákos esetek 80%-a műthető, azaz a betegség még nem terjedt a prosztata határain túl, addig Magyarországon az arány fordított: a betegek 70-80%-a már áttétekkel kerül orvoshoz. Ekkor a sebészi beavatkozás, amely a korai esetek 90%-ában tíz éven túli túlélést biztosít, már nem kerülhet szóba.

Arra kérjük Önöket, hogy segítség a prosztataszűrés „népszerűsítését”, foglalkozzanak a témával, készítsenek cikkeket, rádió és tévé műsorokat, riportokat!

A munkájukhoz örömmel biztosítunk segítséget.

Minden megjelenés számít: legyen az országos, megyei vagy helyi médium, a Magyar Rákellenes Liga, mint országos betegszervezet számára az a lényeg, hogy minél több médiumban essék szó a prosztataszűrésről. A pályázatok szakmai elbírálásakor nincs műfaji, felületi vagy mennyiségi kötöttség, nem számít mely média felületen került publikálásra.

A cél a korai felismerés!

Minél többen vegyenek részt szűrővizsgálatokon, éljünk a lehetőséggel és tegyünk mi magunk is az egészségünkért.

Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára.

Kérjük készítsenek urológus és onkológus szakorvossal, prosztata rákon átesett vagy éppen a betegséggel most küzdőkkel olyan anyagokat, amelyek segítenek megérteni – megértetni a társadalmunkkal az életet egészségtudatosan élni, a szűrővizsgálatokon részt venni érdemes!

A korai felismerés a gyógyulás lehetőségét jelentheti a rákkal vívott küzdelemben!

Pályázni írott, elektronikus (tv-rádió), hírügynökségi és online sajtóban 2016. november 28. és 2017. február 20. között megjelenő tudósítással, publikációval, interjúval, riporttal, max. 45 perc hosszú rádiós/tévés összeállítással, műsorral lehet.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a média és a műsor nevét
  • a publikálásának időpontját
  • a pályaművet (link, vagy csatolt word/pdf, vagy postán cd/dvd)
  • az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, elérhetőségét (telefonszám, postai és email cím)

Nevezési határidő: 2017. február 28.

A pályázatokat az info@daylighmedia.hu email címre vagy postán a Daylight Média Kft. 1038 Budapest, Tündérliget utca 3/III. címre várjuk.

A nyilvános díjátadó időpontja: 2017. március 8. (szerda)

A pályázat eredményét a www.rakliga.hu honlapon közzétesszük.

A műfajok és a médiumok esélyegyenlőségének jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet, a média pályázat 1 millió forint összdíjazású.

A kiírók fenntartják a jogot különdíj adományozására.

A borítékra írják rá: „Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák”

További információval, háttéranyaggal, interjúszervezéssel állunk rendelkezésükre:

Földi Katalin

06-30-9-225413

info@daylightmedia.hu

 

Kategóriák: Pályázat

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

RÓZSA-SZÍN-VILÁG

A MRL Miskolci Segítő Szolgálata, a Szabó Lőrinc Könyvtár és Hernádvécse Praxisközössége a Rákellenes Világnap és az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából pályázatot hirdet RÓZSA-SZÍN-VILÁG  címmel. A pályázat célja: felhívni a figyelmet a méhnyakrák elleni küzdelemre, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Október a Mellrák Elleni Küzdelem Hónapja – Hatvanban rajzpályázattal

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója A Mellrák Elleni Hónap alkalmából a kialakult járványhelyzet miatt módosítottuk az eredetileg tervezett előadás és séta programunkat. Első programunk: Virtuális sétákat és senior örömtáncot terveztünk. A virtuális séta Olvass tovább...