prosztata

 

Tisztelt Újságírók és Szerkesztők!

A Magyar Rákellenes Liga és a

a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya

„Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák” címmel médiapályázatot hirdet

Szeretnénk a média segítségével elérni, hogy az urak 40 éves kor fölött évente szűrővizsgálatokon vegyenek részt, amelybe értelemszerűen tartozzon bele a prosztataszűrés is.

A média hatalmába hiszünk, ezért fordulunk Önökhöz segítségért, újra.

Hazánkban évente kb. 4000 friss prosztatarákos esetet diagnosztizálnak, és évente 1400-1600 férj, apa, testvér, jó barát veszíti el az életét a prosztatarák miatt.

Pedig az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható.

A korai felismerést szolgálják a szűrővizsgálatok, melyek fontosságát a statisztikák is alátámasztják: míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a frissen diagnosztizált prosztatarákos esetek 80%-a műthető, azaz a betegség még nem terjedt a prosztata határain túl, addig Magyarországon az arány fordított: a betegek 70-80%-a már áttétekkel kerül orvoshoz. Ekkor a sebészi beavatkozás, amely a korai esetek 90%-ában tíz éven túli túlélést biztosít, már nem kerülhet szóba.

Arra kérjük Önöket, hogy segítség a prosztataszűrés „népszerűsítését”, foglalkozzanak a témával, készítsenek cikkeket, rádió és tévé műsorokat, riportokat!

A munkájukhoz örömmel biztosítunk segítséget.

Minden megjelenés számít: legyen az országos, megyei vagy helyi médium, a Magyar Rákellenes Liga, mint országos betegszervezet számára az a lényeg, hogy minél több médiumban essék szó a prosztataszűrésről. A pályázatok szakmai elbírálásakor nincs műfaji, felületi vagy mennyiségi kötöttség, nem számít mely média felületen került publikálásra.

A cél a korai felismerés!

Minél többen vegyenek részt szűrővizsgálatokon, éljünk a lehetőséggel és tegyünk mi magunk is az egészségünkért.

Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára.

Kérjük készítsenek urológus és onkológus szakorvossal, prosztata rákon átesett vagy éppen a betegséggel most küzdőkkel olyan anyagokat, amelyek segítenek megérteni – megértetni a társadalmunkkal az életet egészségtudatosan élni, a szűrővizsgálatokon részt venni érdemes!

A korai felismerés a gyógyulás lehetőségét jelentheti a rákkal vívott küzdelemben!

Pályázni írott, elektronikus (tv-rádió), hírügynökségi és online sajtóban 2016. november 28. és 2017. február 20. között megjelenő tudósítással, publikációval, interjúval, riporttal, max. 45 perc hosszú rádiós/tévés összeállítással, műsorral lehet.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a média és a műsor nevét
  • a publikálásának időpontját
  • a pályaművet (link, vagy csatolt word/pdf, vagy postán cd/dvd)
  • az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, elérhetőségét (telefonszám, postai és email cím)

Nevezési határidő: 2017. február 28.

A pályázatokat az info@daylighmedia.hu email címre vagy postán a Daylight Média Kft. 1038 Budapest, Tündérliget utca 3/III. címre várjuk.

A nyilvános díjátadó időpontja: 2017. március 8. (szerda)

A pályázat eredményét a www.rakliga.hu honlapon közzétesszük.

A műfajok és a médiumok esélyegyenlőségének jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet, a média pályázat 1 millió forint összdíjazású.

A kiírók fenntartják a jogot különdíj adományozására.

A borítékra írják rá: „Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák”

További információval, háttéranyaggal, interjúszervezéssel állunk rendelkezésükre:

Földi Katalin

06-30-9-225413

info@daylightmedia.hu

 

Kategóriák: Pályázat

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Infografika pályázat eredményhirdetése Miskolcon

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete és a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya feladatának tekinti, hogy felhívja a lakosság figyelmét a rákellenes küzdelemre, ebben az egyén felelősségére, a megelőzés, a korai felismerés és az egészség megőrzésének fontosságára. Olvass tovább...

Pályázat

Az egészségtudatosság megmentheti életünket!

Az AVON és Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány ismét mell mulázs pályázatot hirdet egészségnevelők, valamint egészségügyi és oktatási intézmények számára Az ember élete során folyamatosan tanul. A mindennapos tapasztalások, az iskolában megszerzett tudás, a családunktól, környezetünktől Olvass tovább...

Alapszervezetek

Október a Mellrák Elleni Küzdelem Hónapja – Hatvanban rajzpályázattal

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója A Mellrák Elleni Hónap alkalmából a kialakult járványhelyzet miatt módosítottuk az eredetileg tervezett előadás és séta programunkat. Első programunk: Virtuális sétákat és senior örömtáncot terveztünk. A virtuális séta Olvass tovább...