A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Egészségklub 2016. november 15-én  tartotta rendezvényét.

Először rövid szóbeli tájékoztatást kaptak a jelenlévők a szűrések jelentőségéről, formáiról, a korai felismerés döntő fontosságáról. Az időfaktornak minden betegségnél nagy jelentősége van, de a daganatos betegségeknél döntő az időben történő diagnózis. Ezért nagyon fontos a panaszmentes állapotban végzett szűrővizsgálat, melynek elsődleges célja a betegség korai stádiumban történő felderítése a gyógyítás esélyének javítása érdekében. A szűrővizsgálat életeket menthet meg.

Részletesen hallhattak az érdeklődők a prosztata-hererák elleni nemzetközi figyelemfelkeltő akcióról, a Movember Mozgalomról, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztata megbetegedések, a prosztatarák magas arányára, amely rendszeres szűrővizsgálattal idejében, jó gyógyulási eséllyel felismerhető. Dr. Angyal Dávid felkért orvostanácsadó részletes tájékoztatást adott a kockázati tényezőkről, a terápiáról és válaszolt a hallgatói kérdésekre.

Ezután vetítésre került a Férfisors című ismeretterjesztő dokumentumfilm, amelyben Szacsvay László meséli el kötetlen, közvetlen formában betegsége történetét.

A férfiaknak lehetőségük volt PSA teszt elvégeztetésére. A szóbeli információ mellett írásos szóróanyagból is tájékozódhattak az érdeklődők az érintett témákról.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

“Az év onkológusa – az én orvosom” pályázati kiírás

Várjuk történetét, hogy onkológusa elnyerhesse “Az év onkológusa – az én orvosom”  címet! Ha Ön is találkozott olyan onkológus orvossal, akire hálás szeretettel gondol, mert különösen sokat tett gyógyulásáért, kérjük, ossza meg velünk tapasztalatát és Olvass tovább...

Egyéb

Kár lenne, ha rák lenne!

Amit a szájüregi elváltozásokról tudni kell! Az idejében felismert elváltozás életmentő lehet!