Szép őszi napon tartottuk sétánkat 2016. október 10-én. A Gyógyszertár előtt gyülekeztünk, s innét a Közösségi Ház és Könyvtár épületéig mintegy két kilométert gyalogoltunk. Rózsaszín sálját mindenki magával hozta, a lufikat pedig helyben osztottuk szét.

Településünk lakosságához képest sokan összejöttünk. Csatlakozott hozzánk a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója néhány tanárral és diákokkal, hogy idejében kezdjük el a szűrésre való buzdítást a fiataloknál is. Indulás előtt dr. Hegedűs Zsuzsanna körzeti orvosunk mondott pár szót a séta céljáról, a szűrés fontosságáról. Velünk sétált Budapestről, a Liga központi irodájának munkatársa, Strommer Szilvia is.

Amikor a Közösségi Ház udvarára értünk, a lufikat elengedtük, ami szép látványt nyújtott az égbolt felé szállva, majd bevonultunk a terembe. Itt már az Alapellátás-fejlesztési modellprogram tagjai szendvicsekkel és gyümölcssalátákkal vártak. Önkormányzatunktól molnárkalácsot kaptunk kóstolásra.

Először a VIVA furulya együttes szórakoztatott odaillő zenével, majd előadóként Budapestről dr. Simon Katalin kineziológus, asztrológus következett. Témájának címe:” Ismerd meg önmagad”. Beszélt arról, hogy melyek azok a lelki állapotok, amelyek daganatos betegségeket váltanak ki, fizikai tüneteink milyen lelki problémákból fakadnak, és hogyan küzdjünk ellene, hogyan győzzük le a betegséget.

95 fő vett részt ezen a délutáni programon, ahol a figyelemfelhíváson kívül a közösségi kapcsolat, a csapatszellem is erősödni tudott. Ez egyrészt más szervezetekhez kapcsolódott, másrészt a résztvevők egymáshoz való kontaktusa is erősebbé vált.

Cseh Istvánné, a Borsodnádasdi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Pusztaszabolcs – 2016. évi programtervezet

  2016. éves programtervezet Március 19.  szombat 9.00 Rákellenes világnap – Nyílt Klubnap előadó: Csné dr. Juhász Judit Meghirdetett aktivitás – Társas az egészségnevelésről Április 4. hétfő 17.00 Klubnap: Aktualitások: „Tiszta porta rendes ház” verseny Olvass tovább...

Alapszervezetek

Immunrendszerünk és a rák – előadás Egerben

Szeretettel várjuk az érdeklődőket 2017. március 14-én, kedden 13 órakor az EKMK Bartakovics Béla Közösségi Házban az Immunrendszerünk és a rák című előadásra. Előadó: Dr. Maszárovics Zoltán immunológus, mb. orvosigazgató

Alapszervezetek

Gyöngyposta – Beszámoló Hatvanból

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálata közös szervezésben az Albert Schweitzer Kórház Egészségfejlesztő Iroda, Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály és a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálat a Olvass tovább...