Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 2016. október 14-én, immár nyolcadik éve rendezi meg figyelemfelhívó rendezvényét és sétáját.

Az  időjárás is kegyes volt hozzánk, szép napsütéses időben sokan csatlakoztak hozzánk!

Önkéntes kis csapatunk a szépen feldíszített  Grassalkovich Művelődési Házban várta a rendezvényre a MRL Heves megyei alapszervezeteitől és városunkból érkező vendégeket. De köszöntöttünk Budapestről, Salgótarjánból érkező vendégeket is.

Örömmel számolhatok be, hogy idén városunk általános iskoláinak tanulói is szép számmal jelen voltak rendezvényünkön!

Program:

  • Az 5. Kórus, az 5. számú Általános Iskola énekkara látványos megnyitó műsora.
  • Lestyán Balázs, Hatvan város alpolgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket.
  • Strommer Pálné, a Magyar Rákellenes Liga munkatársa a Liga nevében megnyitotta a rendezvényt.
  • Dr. Nagy Emese onkológus főorvos „Mellrák után is van élet” címmel tartott előadást.
  • Dr. Edelényi Zsuzsanna járási tisztifőorvos  „Fókuszban a méhnyak- és a vastagbélszűrés” címmel tartott előadást.
  • Schmidtné Tóth Edit, az Egészségfejlesztő Iroda szakmai vezetője előadásában bemutatta sz Egészségfejlesztő Iroda tevékenységét.

A rendezvény végén a több mint százötven résztvevő átsétált a városon, majd a Meszlényi-híd tövében létesült tó partjáról egyszerre engedtek el az ég felé sok-sok rózsaszín léggömböt.

Köszönetet szeretnék mondani Hatvan város önkormányzatának, a Grassalkovich Művelődési Ház igazgatójának, a Hatvani Takarékszövetkezetnek, a Zombori Kft-nek a rendezvényünk lebonyolításához nyújtott anyagi segítségért!

140 fő volt jelen a rendezvényen.

Lazányi Jánosné elnök

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat novemberi programja

Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub Minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző torna Minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium Debrecen, Szent Anna u. 17. November 6. hétfő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mit gyógyít a gyógyító képzelet?

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2020. október 12-i Stresszoldó Klubjának témája a Simonton módszer volt. A felkért előadó, Vitek Eszter beszélt a módszer feltalálóiról és lényegéről: Carl Simonton onkológus-radiológus, felesége pszichoterapeuta dolgozták ki a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyógyultak klubja Miskolcon – Az influenza és nátha megelőzése, gyógyítása

Gyógyultak klubja a miskolci Kaffka Margit Könyvtárban: Bórkuti Lászlóval és Sóspataki Ferenccel Beszélgetés az influenza és a nátha megelőzéséről és gyógyításáról