A Nemzeti Védőoltási Rend keretében a szülők minden tanév elején térítésmentesen igényelhetik a méhnyakrák  elleni védőoltást az iskolákban.

Szeptember 13-ig dönthetnek arról a hetedik osztályos lányok szülei, hogy kérik-e a HPV vírus elleni, térítésmentes oltást gyermekeik számára.

hpv-vaccine-std-prevention
A vakcina a méhnyakrák kialakulásában szerepet játszó leggyakoribb vírus ( HPV 16, 18)   ellen nyújt védelmet. Eddig országszerte több mint 70 ezer fiatal lány kérte és kapta meg a védőoltást.

Döntsön jól és kérje Ön is a vakcinát gyermeke számára!

A méhnyakrákot csaknem minden esetben a humán papillomavírus (HPV) okozza. A védőoltás a HPV-fertőzés kialakulását akadályozza meg. A vakcina beadása leginkább a nemi élet megkezdése előtt, 12-13 éves korban javasolt, ekkor a legnagyobb a hatékonysága.

A két oltást fél éven belül be kell adni, mert csak együttesen fejtik ki védő hatásukat!

 

Kategóriák: EgyébHPV oltás

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Januári programajánló

Mise a Rákbetegekért Szt. Peregrinhez  (Minden hónap első keddjén) Időpont: január 2. (kedd) 17.15 óra Helyszín: Belvárosi Szent Anna (Szervita) templom (Bp, V. Szervita tér 6.)   Ébredés filmklub A sors kereke Időpont: január 8. Olvass tovább...

Egyéb

Tanácsadás, több, mint 20 év szakmai tapasztalattal – munkaügy, társadalombiztosítás, nyugdíj

Keressen bátran, ha segítségre lenne szüksége, hogy eligazodjon a munkaügy, táppénz vagy a nyugdíjszabályok területén! Várom telefonhívását hétfőnként 14 és 18 óra között a +36 1 276 2194-es telefonszámon, vagy levelét a mangaro@freemail.hu e-mail címen. Pataki Ibolya Támogatók:

Egyéb

Majális és civil sokadalom Hatvanban

Május elsejére a Népkertbe költöztek a hatvani programok.