A Magyar Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete szervezésében 2016. szeptember 05-én, a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában megnyitottuk a „Testközelben a rák!” című interaktív kiállítást, melyet a Roche Magyarország Kft. ajánlott fel a Ligának. A bemutató helyszíneként  Siófokra esett a választás.

A megnyitón  a Roche képviseletében  Szűcs Lívia kommunikációs koordinátor tisztelt meg bennünket jelenlétével. A nagyszámú érdeklődőt Csohánné dr. Kovács Anna elnök köszöntötte, majd kis bevezetője után dr. Bittner Nóra főorvos, a Liga elnöke megnyitotta kiállítást. A helyi önkormányzat nevében Potocskáné Körösi Anita alpolgármester üdvözölte és méltatta a rendezvényt, illetve a kiállításnak helyt adó Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója, Gyulainé Isó Edina dicsérte  az ötletet, az 5 leggyakoribb ráktípus bemutatását városunkban.

A megnyitón közreműködött Tieger Tímea énekesnő, kísérője Szilovics Ildikó zongoraművész és Karancz Katalin színművész, aki Reményik Sándor: Kegyelem c. versét mondta el.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a város lakosai mellett az összes érintett oktatási intézmény vezetője támogatásáról biztosított bennünket, miszerint az általános iskola 7-8. osztályos tanulóinak, valamint a középiskolák minden osztályának tanóra keretében biztosítják a kiállítás megtekintését.

Ez azért nagyon fontos és örömteli számunkra, mert a rákos megbetegedések kialakulásának folyamata akár már fiatalabb korban is elkezdődhet, ezért szükség van a fiatalok időben történő felvilágosítására, és a megelőzés, illetve a szűrések fontosságára felhívni a fiatalok figyelmét.

A kiállítás 2016. szeptember 05 -28.  között tekinthető meg munkanapokon 8-18 óra közötti időben, ingyenesen.

Fenti időben az alapszervezet önkéntesei ügyeleti rendszerben felügyelik a kiállítás anyagát.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Adventi jótékonysági hangverseny Debrecenben

Immár 19. alkalommal gyülekeztek a résztvevők 2018. december 13-án a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet által szervezett adventi jótékonysági hangversenyre, melyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Magánének Tanszék hallgatói léptek fel Dr. Mohos Nagy Éva Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap Hatvanban, az adventi készülődés jegyében

  Helyszín: Az Albert Schweitzer Kórház Rendelőintézet Aulája Időpont: 2016. november 26. 9-13 óráig Az Albert Schweitzer Kórház Egészségfejlesztő Irodájának szervezésében került megrendezésre az Egészségnap. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálata is meghívást Olvass tovább...

Alapszervezetek

Márciusi program – Salgótarjáni Alapszervezet

2016.03.05. „(A)mit tehetsz a rák ellen” Vetélkedő a megye középiskolásainak Helyszín: Megyeháza Étterme 10-12 2016.03.08. Nőnapi  rendezvény: vendégünk az Anita Hungária Kft Köszöntő, divatbemutató, az Apolka című rövidfilm vetítése, hastánc bemutató Helyszín: Balassi Bálint Megyei Olvass tovább...