globeathon logó

A Globeathon a világ több mint 80 országát tömörítő nemzetközi összefogás. Célja, hogy felhívja a figyelmet a nőgyógyászati daganatok elleni küzdelemre.

Orvosok, egészségügyi dolgozók, érdekképviseleti csoportok, civil szervezetek, betegek, túlélők és családtagjaik csatlakoztak hozzá szerte a világon.

http://globeathon.com/

Szeptemberben a világ számos országában tartanak hosszabb sétát és más figyelemfelhívó programokat. A rendezvények egy nemzetközi rákellenes összefogás részét képezik, melyből a főszervező Virginiai Egyetem hagyományt szeretne teremteni. A programsorozatot hazánkban Dr. Szota Judit – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Intézetének főorvosa – és a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete indította útjára 2013-ban .

Csatlakozzon hozzánk! Minden lépés számít!
Szeretnénk az emberek figyelmét felhívni a nőgyógyászati daganatok kialakulásának megelőzésére, a HPV fertőzés kockázatára és veszélyeire, a biztonságos szexuális élet, a méhnyakrák elleni oltás és a rákszűrések fontosságára.
A felhíváshoz kapcsolódó feladat: figyelemfelhívó megmozdulás (séta vagy flashmob) szervezése. Az eseményről fotót kell készíteni, és egy becsült létszámot megküldeni a globeathon.hungary.miskolc@gmail.com e-mail címre.

Nézze meg velünk a program hivatalos zenei videóját:

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ökumenikus Imahét Miskolcon

A Miskolc-belvárosi református templomban tartott ökumenikus imahét résztvevőit Meleg Attila lelkipásztor köszöntette: dr. Ternyák Csaba egri érseket, Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus megyéspüspököt, Pásztor Dániel református püspököt, Csomós József református püspököt, Lakner Pál evangélikus püspököt, Juhász Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kihívások Hete a miskolci Szentpáli István Szakközépiskolában

Megkezdódőtt a kihívások hete a Szentpáliban. 1. nap “Fuss az egészségedért”

Alapszervezetek

Kalandra fel! Mozgással a daganatok ellen!

Az életmódnak óriási szerepe van a daganatok megelőzése szempontjából. Az egészséges táplálkozás mellett rendszeres testmozgással tehetünk a legtöbbet azért, hogy elkerüljük a betegséget. A MRL Miskolc 2018-ban elhatározta a Miskolci Szakképzési Centrum és  Szentpáli István Kereskedelmi és Olvass tovább...