A Szent Lázár Megyei Kórház konferenciatermében 2016. július 04-én újabb felvilágosító előadásra került sor a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet szervezésében a Kanizsai Dorottya Szakközépiskola tanulói részére, a szakmai gyakorlati foglalkozás keretében. A diákok előadást hallottak az emlőrák kialakulásának kockázati tényezőiről, az időben való felismerés, a szűrések és a rendszeres önvizsgálat fontosságáról. Szó volt az egészségtudatos életmód jelentőségéről, az egyéni felelősségről, a magunkra és egymásra figyelés fontosságáról.

Az önvizsgálat oktatása után a diákok mulázs segítségével gyakorolhatták a kitapintás technikáját, kérdőív kitöltésével ellenőrizhették, hogy az elhangzottakat sikerült-e megérteniük, megjegyezniük. Felvilágosítást kaptak a diákok a méhnyakrákról, annak primer és szekunder megelőzési lehetőségeiről. A jelenlévő fiú tanulók megismerhették a here önvizsgálat technikáját, és teszt kitöltésével ellenőrizhették az elhangzottak elsajátítását. A diákok szórólapokat kaptak az önvizsgálat technikájáról és a HPV elleni primer prevenció lehetőségéről is.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Taggyűlés és Nőnapi köszöntés Gyöngyösön

Márciusi taggyűlésünket Kelemen Lászlóné és Bander István vezetőségi tagok tartották meg március 7-én. Kelemen Lászlóné elmondta, hogy Tóth Lászlónét baleset érte, kórházban van. Ezúttal kívánunk Marikának mielőbbi gyógyulást, felépülést. A taggyűlés első felében Kelemen Lászlóné Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap mozgással, figyelemfelhívással Salgótarjánban

A Salgótarjáni Alapszervezet 2023-ban is programot szervezett az Eresztvényi Látogatóközpontban február 4-én, a Rákellenes Világnapon. A programot a „Mozogj az egészségedért, figyelj magadra!” szlogen jegyében hirdették. A gyönyörű természeti környezetben és az égiek is „megszelídülve”, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Natura Napok a Gyöngyösi Alapszervezet részvételével

Alapszervezetünk is részt vett a Gyöngyösi Művelődés házban rendezett Natura napokon. A családbarát és az egészségnapon külön standunk volt.