Május 26-án a hatvani civil szervezetek képviselőivel telt meg csütörtökön a Grassalkovich Művelődési Ház. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének elnöke is meghívást kapott.  A program elsődleges célja, hogy a helyi szervezetek és a város vezetése még szorosabb kapcsolatot alakítson ki egymással.

“Nagyon sok civil egyesület, klub, szervezet működik Hatvanban. Az élet szinte minden területén jelen vannak, legyen szó akár szociális ellátásról, hagyományőrzésről vagy sportolásról. Fontos, hogy megismerjük a tevékenységeiket, esetleges problémáikat, ötleteiket. Tudnunk kell, hogy ők mit gondolnak a városról, ők miként képzelik el a fejlődő Hatvant” – fogalmazott Horváth Richárd polgármester. Hozzátette: segíteni szeretnék a helyi szervezeteknek a mindennapi életét, hiszen közös összefogással nagyobb eredményeket érhetnek el.

Kovácsné Somogyi Mónika, a Heves Megyei Civil Információs Iroda szakmai vezetője bemutatta, hogy a civilek milyen pályázati lehetőségekkel találkozhatnak megyei és országos szinten.

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mályvavirág akció Rózsaszentmártonban

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából a Magyar Rákellenes Liga Rózsaszentmártoni  Alapszervezet is csatlakozott a Mályvavirág Alapítvány akciójához. Négy helyszínen szólítottuk meg a felnőtteket. Gyöngyfűzéssel egybekötve, szórólapokon összesen 304 főnek –köztük 22 kislánynak- hívtuk fel Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gimnáziumi előadás Nagyatádon

A szervezett szűrésekről szóló előadáson kb 100 fő volt jelen.

Alapszervezetek

Szentmise a Betegek Világnapja alkalmából Salgótarjánban

Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére 1993-tól február 11. a Betegek Világnapja. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”. A MRL Salgótarjáni Alapszervezet az előző Olvass tovább...