Május 26-án a hatvani civil szervezetek képviselőivel telt meg csütörtökön a Grassalkovich Művelődési Ház. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének elnöke is meghívást kapott.  A program elsődleges célja, hogy a helyi szervezetek és a város vezetése még szorosabb kapcsolatot alakítson ki egymással.

“Nagyon sok civil egyesület, klub, szervezet működik Hatvanban. Az élet szinte minden területén jelen vannak, legyen szó akár szociális ellátásról, hagyományőrzésről vagy sportolásról. Fontos, hogy megismerjük a tevékenységeiket, esetleges problémáikat, ötleteiket. Tudnunk kell, hogy ők mit gondolnak a városról, ők miként képzelik el a fejlődő Hatvant” – fogalmazott Horváth Richárd polgármester. Hozzátette: segíteni szeretnék a helyi szervezeteknek a mindennapi életét, hiszen közös összefogással nagyobb eredményeket érhetnek el.

Kovácsné Somogyi Mónika, a Heves Megyei Civil Információs Iroda szakmai vezetője bemutatta, hogy a civilek milyen pályázati lehetőségekkel találkozhatnak megyei és országos szinten.

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Hatvanban és Lőrinci Erőműnél

A Magyar Rákellenes Liga idén is meghirdette a Rákellenes Világsétát (World Cancer Walk), a magyarországi szakasza 2022. január 9-én, vasárnap 15-16 óráig volt. A sétán Hatvanban és a Lőrinci – Erőműnél a Hatvani Alapszervezet tagjai, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából figyelemfelhívó programot szerveztünk középiskolásoknak. Helyszín: Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium Az Európai Méhnyakrák Társaság (ECCA) 2022. január 17-23. között jelölte ki Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kézműves foglalkozás

2018-ban is teljes gőzerővel indult útjára a kézműves klub programja. Ilyen szép művek születtek: