A Siófoki Alapszervezet 2016. május 25-én 19 fővel vett részt a Kihívás Napján /Challenge Day/.

Több mint 5 éve minden szerdán változó létszámmal gyűlnek össze tagjaink és az érdeklődők a 3-1-2 meridián tornára Stang Mártonné vezetésével.

A meridián torna és a gyakorlatok összeállítása Kínából származik. A kínaiak egészségfelfogása szerint ugyanis az emberi testben meridián vonalak húzódnak, ahol a test energiái áramlanak. Egészséges emberben akadálytalanul történik az áramlás, míg beteg állapotban elakad benne az energia.

Napi 20-30 percig végezve a gyakorlatokat igen magas életkor érhető el.

A torna nevében a 3 arra utal, hogy 3 meridián ponton kell akupresszúrát végeznünk, az 1 jelentése a hasról szól, hasi légzést ajánlott végezni, míg a 2 a lábunk erejének a próbája.

A torna nyilvános, aki szeretne bekapcsolódni, az szerdánként ½ 3 órától bármikor megteheti.

A torna a nyári hónapokban szünetel, legközelebb szeptember 07-én folytatódik a régi SZTK épületének 1. emeletén.

Csohánné dr. Kovács Anna elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Add tovább a mosolyod! – Presszó 4. Gödöllői Alapszervezet

Nagyon hasznos és jó hangulatban telt az október 3-ai összejövetelünk. Vendégünk volt dr. Mangó Gabriella háziorvos-természetgyógyász. Elnök asszonyunk bemutatta egyéb közéleti tevékenységet is (költő-író) végző orvos-természetgyógyászt, aki beszámolt sokoldalú munkájáról. Ezt követően elnökünk, Vajek Andrea felvetette, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat márciusi program

Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. Női egészségmegőrző torna minden pénteken 16 órától MÁRCIUS 11–TŐL!!! Helyszín: Szent József Gimnázium Debrecen, Szent Anna u. 17. Március Olvass tovább...