A Siófoki Alapszervezet 2016. május 23-án a Kálmán Imre Kulturális Központban előadást szervezett a Molekuláris Diagnosztika témakörben.

Az előadást Kohánka Andrea molekuláris biológus tartotta, aki Budapesten az ONCOMPASS /egy olyan magáncég, amely biológiai módszerekkel vizsgálja a daganatok gyógyításának lehetőségét/ munkatársa.

Eddig a daganatos betegeket sugár-és kemoterápiával kezelték az onkológus orvosok. A biológiai módszer lényege, hogy sejtszinten, az örökítő anyag, a DNS szerkezetében keresi a hibákat, amelyek a daganatokat okozzák. Ez tehát egy harmadik gyógyítási lehetőség az orvosok kezében, s amelyet már több éve hazánkban is alkalmaznak, s amely elérhető akár egyéni kezdeményezésre is.

Előadásában ismertette a vizsgálat elérhetőségének lehetőségét, költségét és a vizsgálati eredmények birtokában a további teendőket.

Betekintést nyerhettünk a laboratóriumi munkálatokba és statisztikai adatokat is megismerhettünk.

Végül kérdéseinkre készségesen és érthetően válaszolt.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy eljött hozzánk Siófokra és közérthetően, ám a tudományt sem nélkülözve megismertette velünk a  diagnosztikának ezt a módját, amelyről a Ligában már más aspektusból hallottunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Önkéntesek Napja Szekszárdon

A Szekszárdi Alapszervezet is meghívűst kapott az Önkéntesek Napja rendezvényre, ahol a tudatformálás volt a feladatuk. Az érdeklődőknek ismertető anyagot adtak át és beszélgettek velük a megelőzésről. A beszélgetés során bemutatták a Magyar Rákellenes Ligát, Olvass tovább...

Alapszervezetek

XIV. Kálmán Imre Emléknapok Siófokon

A Siófoki Alapszervezet tagjai is csatlakoztak a városban megrendezésre kerülő XIV. Kálmán Imre Emléknapok programsorozathoz. A séta Kálmán Imre életét veszi végig (Kálmán Imre Siófok szülötte), olyan helyszíneket érintve, amelyek valahogyan kapcsolódnak hozzá. Az idő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mise a Betegek világnapján Debrecenben

Betegek Világnapja  A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete kérésére a Betegek Világnapja alkalmából Dr. Krakomperger Zoltán plébános szentmisét celebrál a betegek gyógyulásáért és az elhunytak lelki üdvéért. A szentmise időpontja: 2018. február 10. (szombat) 18:00 Olvass tovább...