Borsodnádasdon 2016. január 27-én a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért tartottuk programunkat. Mielőtt elkezdődtek az előadások, szavalóink szeretetről és harmóniáról szóló verseket adtak elő.

Az első előadónk Szabó Edit népegészségügyi koordinátor volt, aki az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram feladatairól, a szűrések fontosságáról, a szűrések fajtáiról beszélt.

Ez a program velük közös szervezés volt, hiszen közösen sokkal többet tudtunk nyújtani a hallgatóságnak, amelyen diákok, majd felnőttek is részt vettek.

Ezután következett dr. Dezsőfi Tibor onkológus Ózdról, aki beszélt a tévhitekről, a nőgyógyászati daganatok fajtáiról és kezelésükről. Ezután a komoly téma után kis vidámságot iktattunk be – a Botcsinálta Komédiások „Jelenetek egy házasságból” című vidám kis  darabján szórakozhattunk.

Közben folyt a gyöngyfűzés, amit élvezettel készítettek a résztvevők.

Ezután még két előadónk volt. Érsek Orsolya védőnő, aki a védőnői méhnyakszűrést ismertette, és annak eddigi eredményeit, valamint Horváth Ágnes gyógytornász, aki „Tabuk nélkül” előadásában a női intimtorna fontosságát és eredményeit hangsúlyozta.

Érdekesek és figyelemfelkeltőek voltak az előadások. A Borsodnádasdi praxisközösség a hozzátartozó négy település mindegyikét jelképezve 4 nagy és sok kis virágszirmokat készített, amibe a keresztnevünket beírtuk, és az adott település szirmába ragasztottuk.

Bízunk benne és hisszük, hogy most is tudtunk tenni valamit a megelőzésért és gyógyulásért.

Cseh Istvánné, Borsodnádasdi Alapszervezet vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

“Egészséges mindennapok” Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet meghívására előadást tartott Monspart Sarolta tájfutó világbajnok “Egészséges mindennapok” címmel. Köszöntőt mondott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, a Szekszárdi Alapszervezet tagja.   Fellépett a szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes gyermekcsoportja is, akik Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Gyöngyösön

Rákellenes Világnap – 2023. február 04. A Rákellenes Világnap alkalmából most nem egy közös nagy sétát szerveztünk, hanem ki-ki a lakókörnyezetében, külön kis csoportokban vagy egyedül sétált, de volt, aki otthonában tornászott, jógázott vagy egyéb Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi-lelki feltöltődés a természet erejével

  A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2016. június 07-én tartotta a nyári szünet előtti utolsó szabadtéri programját a salgótarjáni Tó Strandi Gyermektáborban, immár hatodik éve hagyományosan a három felvidéki megyeszékhely képviselőivel. A gyönyörű környezetben Olvass tovább...