Borsodnádasdon 2016. január 27-én a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért tartottuk programunkat. Mielőtt elkezdődtek az előadások, szavalóink szeretetről és harmóniáról szóló verseket adtak elő.

Az első előadónk Szabó Edit népegészségügyi koordinátor volt, aki az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram feladatairól, a szűrések fontosságáról, a szűrések fajtáiról beszélt.

Ez a program velük közös szervezés volt, hiszen közösen sokkal többet tudtunk nyújtani a hallgatóságnak, amelyen diákok, majd felnőttek is részt vettek.

Ezután következett dr. Dezsőfi Tibor onkológus Ózdról, aki beszélt a tévhitekről, a nőgyógyászati daganatok fajtáiról és kezelésükről. Ezután a komoly téma után kis vidámságot iktattunk be – a Botcsinálta Komédiások „Jelenetek egy házasságból” című vidám kis  darabján szórakozhattunk.

Közben folyt a gyöngyfűzés, amit élvezettel készítettek a résztvevők.

Ezután még két előadónk volt. Érsek Orsolya védőnő, aki a védőnői méhnyakszűrést ismertette, és annak eddigi eredményeit, valamint Horváth Ágnes gyógytornász, aki „Tabuk nélkül” előadásában a női intimtorna fontosságát és eredményeit hangsúlyozta.

Érdekesek és figyelemfelkeltőek voltak az előadások. A Borsodnádasdi praxisközösség a hozzátartozó négy település mindegyikét jelképezve 4 nagy és sok kis virágszirmokat készített, amibe a keresztnevünket beírtuk, és az adott település szirmába ragasztottuk.

Bízunk benne és hisszük, hogy most is tudtunk tenni valamit a megelőzésért és gyógyulásért.

Cseh Istvánné, Borsodnádasdi Alapszervezet vezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kihívás Napja Salgótarjánban

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, majd rövid időn belül meghonosodott szerte a nagyvilágban, 1991-ben pedig Magyarországra is megérkezett. A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. május 25-én mozgásba Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gondolatok a mai élet megoldásairól

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban Időpont: 2019. szeptember 18. Téma: Gondolatok a mai élet megoldásairól Előadó: Sebők Judit asztrozófus, a te személyes csillagfénykutatód Az idei őszi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap – dr. Kubinyi Pál nyomában

A Rákellenes Világnap alkalmából a Magyar Rákellenesen Liga Miskolci Alapszervezetének meghívására Miskolcon jártunk, Igen érdekes előadást hallottunk dr. Oross Endre osztályvezető főorvostól, dr. Furka Andrea osztályvezető főorvostól, valamint dr. Török László főorvostól.  Sok új ismerettel Olvass tovább...