A Füstmentes Világnapon 2015. november 19-én a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete, a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesülete, a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete és az Ökomenikus Segélyszervezet egészségdélutánt szervezett a Fórumban. Évek óta arra kérik a dohányosokat, hogy ezen a napon ne gyújtsanak rá, és ha ez sikerült, akkor másnap és később se nyúljanak ismét a cigarettához.

Ezen a délutánon 14:00 – 18:00 óra között ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérés, testzsír-százalék meghatározás, egyéni életmód tanácsadás, leszokás segítése is volt.

Ropira tekerve reklámoztuk: Ne cigizz, inkább biciklizz!

Orvostanhallgatók a Fórum előtt 1 – 1 almát adtak azoknak, akik nem gyújtottak rá és a dobozba tették cigijüket.

Sor került Interaktív játékokra, on-line dohányzás-megelőzési játékok kipróbálására, tesztek, totók kitöltésére a dohányzás ártalmainak és következményeinek tudatosítására.

Azok, akik részt vettek a méréseken, totót, tesztet töltöttek ki, a Spar ajándékát, almát vagy müzlit kaptak.

A rendezvény alatt mintegy 70 fő fordult meg a Magyar Rákellenes Liga standjánál. Gyerekek a színes propagandaanyagoknak, müzlinek örültek a legjobban. Önkénteseink aktívan hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Kozempel Zsuzsa, MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Lillafüredi kirándulás

Egy boldog, elégedett csapat indult haza, élményekkel gazdagodva. 

Alapszervezetek

Bográcsozás a debreceni Hívás klubban

Évek óta májusban a klubfoglalkozás a már hagyományos szalonnasütés volt. Ebben évben áprilisi vezetőségi ülésen felvetődött, hogy bográcsozás legyen, melyet az áprilisi klubfoglalkozáson jelenlevők elfogadtak. Boros Csabáné irodavezetővel és Olajos István liga tagunkkal megbeszéltük a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Heves megyei alapszervezetek önkéntes segítőinek esetmegbeszélése

Időpont: 2017. szeptember 11. 9 óra A Hatvani Segítő Szolgálat önkéntes segítői esetmegbeszélésének mai témája a határvonalak szabályozása volt. Arról, hogy hogyan vállalhatunk felelősséget önmagunkért, társainkért, hogy ne csak sodródjunk és reagáljunk a minket érő Olvass tovább...