Varga István, a Magyar Rákellenes Liga szombathelyi ÉLGÉNÉ (Élet Gége Nélkül) klubjának tagja Győrváry Edith-díjatkapott Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatától. A kitüntetéshez szeretettel gratulálunk!

Varga István nyugdíjba vonulása előtt 30 évig dolgozott gépkocsivezetőként. 1998-ban műtötték gégerákkal, gégéjét eltávolították. Eleinte összeomlott számára a világ, hiszen nem tudott kommunikálni a környezetével. Hatalmas akaraterővel sikerült elsajátítania a gége nélküli beszédet. Gyógyulását követően visszatért a korábbi munkahelyére, ahol 1997-ig –nyugdíjazásáig- dolgozott.

1996-ban alakult meg az ÉLGÉNÉ (Élet Gége Nélkül) klub Dr. Halász Gyöngyi gégészorvos vezetésével, melyhez Varga István is csatlakozott annak érdekében, hogy segíteni tudjon a frissen műtött betegeken. A klub életében tevékenyen részt vesz. Elvállalta a nem csekély munkával járó titkári feladatokat, segít az előadások, kirándulások megszervezésében is.

Rendszeresen látogatja a kórházban a reményvesztett társait, tartja bennük a lelket, a sorstársai az utolsó pillanatig számíthatnak rá.

Kitartása, empatikus magatartása és a beteg emberekkel szemben tanúsított szolidaritása mindenki számára példa értékű lehet.

http://www.vaskarika.hu/hirek/reszletek/10033/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rádióamatőr világbajnok és gyógypedagógus-logopédus előadása Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet két látszólag egymástól eltérő, de valóságban az élőbeszéddel szorosan összefüggő előadást szervezett: az alapszervezet tagsága és meghívott vendégek valamint más érdeklődők részére. Az előadás időtartamát tekintve: e rendezvény az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín rendezvény Nagyszénáson

37 fő vett részt 2021. október 8-án Nagyszénáson a rózsaszín sétán. Az eseményt Senior Zumba bemutatóval színesítették. Az orosházi EFI-től Szpisjak Brigitta egészségfejlesztő, Nagyszénásról pedig Nagy Attiláné védőnő, a Liga önkéntese hívta fel a figyelmet Olvass tovább...

Alapszervezetek

Állítsuk meg az emlőrákot – Miskolci rózsaszín rendezvény

Szerdán délután „Állítsuk meg az emlőrákot” címmel rózsaszín sétát és szakmai programot szervezett a Magyar Rákellenes Ligával és a Mellrákinfo Egyesülettel a Miskolci Egyetem Egészségügyi kara az intézmény campusán. https://www.facebook.com/unimiskolc/videos/527061942170314/ A minap.hu cikke itt olvasható