A rendszeres mozgás nemcsak fitté tesz, de az öregedési folyamatokat is lassítja

„Mozdultunk az egészségünkért”

Május elsején délelőtt kegyes volt az időjárás és napsütéses időben vehettünk  részt a „Városi Majális” programsorozatának részeseként Salgótarján gyönyörű zöldövezeti részében, a Dolinkában.

A kutatások szerint az egészségi állapotot befolyásoló tényezők közül az életmód játssza a legnagyobb szerepet. Az egyik legfontosabb tényező a betegségek megelőzésében, kezelésében és rehabilitációjában a rendszeres mozgás. Nem csak fitté tesz, de az öregedési folyamatokat is lassítja, csökkenti a rák, a magas vérnyomás és a diabétesz kockázatát. A felmérések alapján a testtömeg index szerint a 15 év feletti magyar lakosság több mint egyharmada túlsúlyos, egyötöde pedig elhízott. Célunk az volt, hogy egyrészt felmérést végezzünk a megjelentek átlagos súlyfeleslegéről, másrészt mozgásra invitáljuk őket. Az állomásunkon megjelenőkből 90-en töltöttek ki egészségtotót és közülük 80 főnek BMI-t számoltunk. A mért adatok eredménye igazolta a szakmai statisztikákat ( sovány 4 %, normál testalkatú 32 %, túlsúlyos 40% és elhízott 24 %).

A délelőtt folyamán mód volt a Meridián 3-1-2 tornát elvégezni és a Salgótarjáni Szabadidősport Egyesülettel közösen egy rövidebb és egy hosszabb túrán is részt vehettek a jelenlévők. A túrákat ügyességi feladatok színesítették az állomásokon.

Sátrunknál nyomtatott információs anyagból tájékozódhattak az érdeklődők az egészséges életmóddal kapcsolatos tudnivalókról és bemutattuk az emlő önvizsgálat technikáját is.

Igen jó hangulatú, eredményes délelőttöt töltöttünk együtt a szabadban.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Ünnepélyes évzáró értekezlet Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet idei évben is hagyományinak megfelelően megtartotta évzáró értekezletét, az alapszervezet tagsága meghívott társszervezetek vezetői, helyi képviselők, az országos elnökség képviselői és a Kőbányai Alapszervezet képviselői részére. Az évzáró értekezleten Olvass tovább...

Egyéb

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen – Sajtóközlemény

Együtt tehetünk a rák ellen! Legyen mindenki számára elérhető az innovatív és minőségi onkológiai ellátás Budapest, 2016. február 3. – „(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” – idén a Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) ajánlása Olvass tovább...

Egyéb

2013. 10. 04. Egészségnap Miskolcon

A videó az alábbi linken érhető el:http://www.minap.hu/mivid.php?ext.a40118