Farsang, séta és fiatalok egészségnapja

Néhány esemény a Debreceni Alapszervezet február – márciusi programjából

  1. Február 12-én került sor a Hívás klub már szokásos batyus farsangjára az Evangélikus Egyház gyülekezeti termében. Sajnos az influenzajárvány miatt a korábbiaktól kevesebben vettek részt. A megjelenteket a Thaly Kálmán utcai Óvoda Cicó csoportjának 6 tagja szórakoztatta vidám farsangi énekkel, tánccal. Műsorukat vastaps fogadta. Ezt követően Kozempel Zsuzsa viccekkel nevetette meg a klubtagokat, majd terített asztalnál baráti beszélgetés mellett elfogyasztották a sok finomságot, amit hoztak.

2. Március 25-én az ILCO klub tagjai a vastagbélrák áldozatainak emlékére, valamint a vastagbélrák szűrés fontosságára hívták fel a figyelmet kék sétával Debrecen belvárosában, melyhez a Magyar Rákellenes Liga debreceni alapszervezetének tagjai is csatlakoztak. A menet a Városházától a Nagytemplomig sétált, ahol magasba engedték a kívánságokkal a kék léggömböket.

3. Március 28-án az Ifjúsági Házban Fiatalok egészségnapjára került sor, ahol a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata is képviseltette magát. A rendezvényre középiskolák 10 fős csapatai jöttek el, 90 %-ban fiúk.  9 állomáson különböző egészségügyi felvilágosító előadásra került sor. A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezetének vezetőségi tagjai a daganat prevenciónál tájékoztatták a fiatalokat a Liga célkitűzéseiről, helyi prevenciós tevékenységéről, emlőönvizsgálatot oktattak. Majd kipróbálhatták ambubabán az emlő önvizsgálatot. A fiúk igen érdeklődőek voltak és többen ki is próbálták. Majd a rákmegelőzéssel kapcsolatos totót töltöttek ki, amit utána megbeszéltek. A Segítő Szolgálat asztalnál az egészségmegőrző táplálkozásról tartottak tájékoztatást. A tesztkérdésekre adott választ kitöltés után szintén megbeszéltek.

Kozempel Zsuzsa
MRL vezetőségi tag

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

2021. novemberi programajánló

Mise a Rákbetegekért Szt. Peregrinhez  Időpont: november 2. minden hónap első keddjén 17:15 órakor (következő: december 7.) Helyszín: Belvárosi Szent Anna (Szervita) templom (Bp, V. Szervita tér 6.) Élet és Tudat Meditáció online Hétfőnként 18-19.30-ig Olvass tovább...

Egyéb

Hatvani Alapszervezet vezetőségi megbeszélése

A 2015. évi programok megbeszélése

Egyéb

Testközelben a rák – kiállítás

„Nagyon hasznos kiállítás, sok figyelemfelkeltő információt tartalmaz, amit minden embernek tudnia kellene!”