A tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése volt a cél

„Tudj többet a rákról, tegyél többet ellene!”

 

vetélkedő a hatvani általános iskolák 6. osztályos tanulóinak

 

2015. március 27-én, pénteken 14 órakor a Grassalkovich Művelődési Házban tartottuk meg a Magyar Rákellenes Liga 25. születésnapja alkalmából rendezett vetélkedőt, amelyet aMagyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete és a Hatvani Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete közösen szervezett a hatvani általános iskolák 6. osztályos tanulóinak.

A verseny célja a tanulók figyelemfelhívása volt a rákbetegség megelőzésére. Közös programunkkal bemutattuk, hogy nem vagyunk tehetetlenek a rákbetegséggel szemben. Kiemelt feladatunk a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése és az egészséges életmód rákmegelőző hatásának tudatosítása. Sajnos a rosszindulatú daganatos betegségek még ma is meghatározó oka sok ember halálának. Azonban minden harmadik lehetséges rákbetegség megelőzhető egyszerű, mindennapos egészségmagatartási szabályok ismeretével és betartásával.

Nyertes csapatok:

I. helyezett: Hatvani Kossuth L. Általános Iskola OPTIMISTÁK csapata

II. helyezett: Új Hatvani Római Katolikus Általános Iskola TINIK csapata

III. helyezett: Hatvani Szent István Általános Iskola HARMÓNIA csapata

Gratulálunk a csapatoknak!

 

Hatvan, 2015. március 27.                                             

 

Lazányi Jánosné

    MRL Hatvani Alapszervezet elnöke

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Évzáró értekezlet a szeretet jegyében

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete 2013.december 20-án tartotta ünnepi évzáró értekezletét a CIC Civil Információs Centrum Székházában, a Szekszárdi Alapszervezet tagsága és meghívott vendégei részvételével.

Egyéb

Bízzon a kezeiben!  BreastTest

Emlő önvizsgálatot segítő ingyenes alkalmazás  (okostelefonra készült applikáció) Az emlő megfelelő és rendszeres önvizsgálata elengedhetetlen az elváltozások korai felismerésében, mert azok akár rákos folyamatot is jelezhetnek.  Ennek az alkalmazásnak az a célja, hogy segítséget nyújtson Olvass tovább...