Óvodások is fűzték a védelem szimbólumát a városi kórház betegei számára

2015. január 26-án a MRL Siófoki Alapszervezete a Mályvavirág Alapítvány felhívására a IX. Európai Méhnyakrák Ellenes Héten előadással és mályvaszínű gyöngy fűzésével igyekezett felhívni a figyelmet Siófokon a méhnyak rák elleni küzdelemre. Dr. Fenyőházi Jenő kórházi szülész főorvos úr nagyszerű előadásával, egy makett segítségével mutatta be a jelenlévőknek többek között a létfontosságú szervekkel körülvett méhnyak  elhelyezkedését, érzékeltetve, hogy kialakult méhnyakrák esetén több más szerv is érintett lehet, aminek következtében  nehéz a gyógyítása. A korai felismerés a gyógyítás záloga, ezért fontos elmenni rendszeresen a szűrésekre.

Az előadás után 5 meghívott siófoki civil szervezet tagjaival  együtt mályvaszínű gyöngyökből láncokat és karkötőket fűztünk, amelyeket február 3-án a kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának adtunk át, az éppen műszakban lévő dolgozóknak, akik megígérték, hogy az ilyen jellegű betegségben szenvedő hölgyeknek azzal az üzenetünkkel fogják átadni, hogy a város figyel rájuk, nem hagyjuk őket magukra és a lánc a védelem szimbóluma. A karkötőket a város 2 óvodájából  a nagycsoportos gyerekek fűzték, illetve a Perczel Mór Gimnázium és a Baross Gábor Szakközépiskola tanulói is a Rákellenes Világnap alkalmából tartott ünnepségükön láncokat fűztek. Célunk teljesült, a város lakói közül – a helyi újság jóvoltából is – nagyon sokan értesültek a méhnyakrákról szóló  rendezvényünkről.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Május 31. – Dohányzásmentes Világnap

Az idei Dohányzásmentes Világnap felhívja az emberek figyelmét – a dohányzás veszélyei mellett – a dohányipar üzleti praktikáira annak érdekében, hogy tudatosítsa: mindenkinek joga van dohányfüstmentes környezetben élni és megvédeni magát, illetve a felnövekvő generációt Olvass tovább...

Egyéb

Még egyszer a dohányzásról!

A Magyar Rákellenes Liga ismételten felhívja a közvélemény figyelmét a rák és a dohányzás közvetlen összefüggésére!