Ha nyár, akkor leégés, szúnyog- és kullancscsípés. Hogy lehet ezeket elkerülni?

Dr. Ligeti Judit bőrgyógyász szakorvos a leégés, a szúnyog- és kullancscsípések veszélyeiről beszélt az érdeklődőknek. Szabácsi Szabolcs a nyári közlekedés veszélyeit osztotta meg a résztvevőkkel, akik azt is megtudhatták az alezredestől, hogy strandolás közben miképpen óvhatjuk meg értékeinket a tolvajoktól. Forai Bernadett mentőtiszt a hőségben leggyakrabban felmerülő egészségügyi problémákról és a segítségnyújtás lehetőségeiről tartott tájékoztatót.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Árvai Imre tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő képviselte, aki a katasztrófavédelem vonatkozásában tartott előadást a nyár veszélyeiről. A főfelügyelő a statisztikai adatok ismertetését követően a szabadtéri tűzesetek keletkezési okairól beszélt, majd azt is elmondta, hogy az önkormányzatok, valamint a magánszemélyek mit tehetnek a szabadtéri tűzesetek megelőzése érdekében. A hallgatóság azt is megtudhatta, hogy mit jelent pontosan a tűzgyújtási tilalom, mit lehet és mit tilos tenni akkor, ha elrendelik.  Nagy sikert aratott az alezredes egységes segélyhívó rendszerről tartott előadása is, amiből kiderült, hogy május 8. után a Tolna megyéből a 107 és 112 segélyhívó számokra indított hívások már a szombathelyi központba futnak be, ahonnan az azonosított segélyhívások visszakerülnek a megyei tevékenységirányító központba, végül a keletkezési helyhez földrajzilag legközelebb lévő, illetékes hatósághoz irányítják őket.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nőnapi ünnepség Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet tagsága  szeretettel meghívja Nőnapi ünnepségére Időpont: 2018. március 13. kedd 14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan, Kossuth L.u. 24. A programra nem csak az alapszervezetünk tagjait várjuk szeretettel! Színes műsorral kedveskedünk vendégeinknek! Olvass tovább...

Egyéb

GyöngyÖZÖN – Fűzzön velünk gyöngyöt!

IX. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét