Fiúkat is érdekelt az emlőönvizsgálat azon az egészségnapon, amelyet Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület (KEFE), a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete szervezett a Debreceni Ifjúsági Ház közreműködésével

„FIATALOK EGÉSZSÉGNAPJA” Debrecenben.

A Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület (KEFE), a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete, a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete, a Debreceni Ifjúsági Ház közreműködésével – az Egészség Világnapjához kapcsolódva – egészségkommunikációs programot szervezett március 19-én, melynek keretében középiskolás diákok és nyolcadik osztályos tanulók 10 fős csapatainak szűrése és ismeretfelmérése történt az Egészségpontokon.

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezetének önkéntesei és a Segítő Szolgálat vezetője a daganat prevencióról és az egészséges táplálkozásról tartottak felvilágosítást. Emlőönvizsgálatot oktattak, (rákmegelőző totót, étkezési piramist, egészséges életmóddal kapcsolatos totót töltettek ki a csapatokkal, melyeket kitöltés után közösen kiértékeltek. Szórólapokkal is ellátták őket.

A többi egészségponton bőrünk egészségével ismerkedtek dr. Emri Gabriella adjunktus segítségével. Fogászati prevencióról, szív-, és érrendeszeri-, nőgyógyászati-, urológiai szűrésekről 3. 4. 5. éves orvostanhallgatók tartottak tájékoztatót. Volt hallásvizsgálat, de a szenvedélybetegségekről, munkahelyi egészségmegőrzésről is hallhattak.

A résztvevők hasznosnak találták ezt a rendezvényt, sok új ismerettel gyarapodtak. Felvetett kérdéseikre választ kaptak. Iskolájukba visszatérve osztálytársaiknak beszámolnak a hallottakról. Gesztelyi Tamás, a KEFE vezetője zárta be a rendezvényt.

Kozempel Zsuzsa

MRL Debreceni Alapszervezete vezetőségi tagja

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Állj meg egy pillanatra, kérlek – karácsony a Mezőberényi Alapszervezetnél

Állj meg egy pillanatra, kérlek- Karácsony a Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezeténél 2017. december 19-én a Szlovák Közösségi Ház adott otthont az MRL Mezőberényi Alapszervezet karácsonyi ünnepségének. A családias hangulatú találkozón Mertz Judit köszöntése után Olvass tovább...