A legfontosabb, hogy a daganatos betegek saját maguk is nagyon sokat tehetnek gyógyulásukért!

Simonton klub Miskolcon

„Nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell!

És nem elég akarni, de tenni, tenni kell!”

Váci Mihály e sorai igazak a daganatos betegeink gyógyulására, melyre sokszor csak vágynak a tagjaink: elfogadják a kezeléseket (kemo, sugár) és nem hiszik el, hogy ők is nagyon sokat tehetnek a gyógyulásuk érdekében.

Ebben segített a Simonton–módszer megismerése. Megmutatta, hogyan vehetünk részt egészségünk visszanyerésében és megőrzésében.

A gyógyító képzelet arról szólt, mit tehetünk az orvosi kezelésekkel együttműködve annak érdekében, hogy egészségünket újra visszanyerjük. Megtanultuk mozgósítani belső erőforrásainkat és azt, hogy nekünk is tevékenyen részt kell venni a gyógyulási folyamatban.

Szerencsések vagyunk, hogy Fodorné Vincze Anna volt a tanítónk. Jó volt, hogy kiscsoportokban folytak a foglalkozások. Óriási segítséget nyújtott a negatív lelkiállapotból, krízisből való kilépéshez. Megtanultuk, hogyan tudjuk tehermentesíteni szervezetünket a negatív érzésektől. Megkerestük életünk különböző területeiről örömeinket, pozitív élményeinket, s a relaxálás segítségével próbáltuk ezeket az érzéseket gyógyulásunk érdekében felhasználni.

A tanfolyamon tanultak segítettek abban is, hogy optimistán tekintsünk a jövő felé, reményt adott a gyógyulásunkhoz. Hitet adott ahhoz is, hogy minden, ami történik velünk, a fejlődésünket szolgálja. Kitartásra, türelemre, állhatatosságra tanított. Jó társasággá kovácsolt, baráti kapcsolatokat alakított ki. Hozzájárult, hogy Miskolcon egy jól működő Simonton klub jöjjön létre, mely fényt és reményt adjon az arra rászorulóknak, érdeklődőknek. Magunk részéről csak biztatni tudjuk azokat, akik meg szeretnék ismerni a Simonton-módszert, hogy végezzék el a tanfolyamot.

Hajrá Egészség! Hajrá gyógyulás! Hajrá leendő klubtársak!

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Farsangi klubösszejövetel

Mint minden évben, idén is megrendezte az MRL Rákellenes Általános Szolgálata (RákÁSZ) farsangi mulatság ünnepét. 2016. február 12-én örömmel ünnepeltünk, színes programokkal. Fergeteges hangulat volt, játékos vetélkedőkkel, jelmezversennyel, díjak sorsolásával, majd utána egy igazi zenés bulival zárult az Olvass tovább...

Egyéb

Rákos voltam, de már elmúlt! Asszem.

Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe Mészáros Mihály könyvét, amely a szerző internetes blogja alapján készült.   Mészáros Mihály – Rákos voltam, de már elmúlt! Asszem. „A Rák nem vicc, de humor nélkül belehalsz.” – ez is Olvass tovább...

Alapszervezetek

Balázsáldás Egerben

Az Egri Alapszervezet felkérésére február 3-án 17 órakor, az egri Szent Bernát ( ciszterci) templomban Koós Ede atya szentmisét celebrált a daganatos betegek gyógyulásáért. Ezen a misén Szent Balázs orvos, püspök és vértanú közbenjárását kérte Olvass tovább...