A Magyar Rákellenes Liga 2012-ben egy PSA szűrőkészüléket kapott a Movember Hungary mozgalomtól. A készülék november 20-án Egerben „járt”, ahol 48 fő vett részt a szűrésen.

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete és a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Népegészségügyi Intézete 2013. november 20-án – a Movember 2013 kampányhoz csatlakozva – a férfiak egészségéért, a prosztatarák megelőzése érdekében szűrést szervezett a Bosch egri gyáregységében.

Ezzel a szűréssel szerette volna felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy törődjenek többet egészségükkel, járjanak szűrésre és nézzenek szembe a férfiak körében az egyik leggyakoribb daganatos betegséggel, a prosztatarákkal.

A vizsgálat eredményét urológus szakorvos értékelte.

A szűrőprogramon 48 fő vett részt, a szakorvos 48 fő résztvevőből 5 főnél további vizsgálatot javasolt.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Új irodát kapott a Magyar Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete

Az önkéntesek heti három alkalommal várják a beszélgetni vágyókat az új irodában

Egyéb

Félsz a vihartól? – könyvajánló

„A rák nem fáj”- Csősz Roland ajánlója Mit várnál egy olyan könyvtől, amiben pont helyett csillag van, és még a szerző is hasonló: apró, (most épp) szőke ifjúság, tele energiával és életkedvvel, aki egyszer csak Olvass tovább...

Egyéb

Készüljünk  húsvétra!

A mellékelt  képek alapján TE -is készíthesz otthon húsvéti tojásokat háromféle módon is. Próbáld meg! Oszd meg velünk facebookon a feldíszített tojások képét, vagy küldd  el az info@rakliga.hu e-mail címre és föltesszük a honlapunkra! Jó Olvass tovább...