„Kerekasztal beszélgetés a diagnózis és a terápia során felmerülő kérdésekről” címmel tartotta áprilisi klub rendezvényét a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 16-án a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

Sokszor, sokan járunk úgy, hogy betegségünkkel kapcsolatban nem kapunk választ a bennünk felmerülő kérdésekre: vagy azért mert nem mertük megkérdezni, vagy elfelejtettük megkérdezni, vagy ami a leggyakoribb, az egészségügyi személyzet terheltsége miatt erre sokszor nincs lehetőség. Így mintegy hiánypótlónak is szántuk a „kérdés-felelet” délutánt.
A meghívott szakértők dr. Ottmár Piroska háziorvos, Mihók Viktória pszichológus, dr. Deme Dániel onkológia osztályos orvos és Csali Szilvia a Fresenius Kabi Hungária Kft. képviselője voltak.
A mintegy százfős hallgatóság először az előzetesen begyűjtött kérdésekre kapott részletes választ. A kérdések igen sokrétűek voltak: kitértek a kockázati tényezőkre, a diagnosztikai és terápiás lehetőségekre, a kezelés során betartandó teendőkre az alultápláltság problémájára és a fájdalomcsillapításra egyaránt.
Ezután lehetőség volt a szakértőkkel egyénileg is konzultálni és feltenni kérdéseket.

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Sminktetoválás mellrákkal megküzdött hölgyeknek

“Méhn Tünde, sminktetováló művész egy olyan módszert mutat be Budapesten, február elején, Moshe Alul, izraeli szakember segítségével, mellyel lehetőség nyílik a mellrákkal megküzdött nők mellének szépészeti korrigálására. Az elveszített, illetve pótolt testrészen olyan realisztikus ábrázolásra Olvass tovább...

Egyéb

Karácsonyi készülődés a szeretet jegyében

A régi karácsonyokra készülődés külsőségekben egyszerűbb volt, de talán lélekben és igazságában sokkal több – avagy palatábla és tablet.