Emlő önvizsgálatot segítő ingyenes alkalmazás
 (okostelefonra készült applikáció)

Az emlő megfelelő és rendszeres önvizsgálata elengedhetetlen az elváltozások korai felismerésében, mert azok akár rákos folyamatot is jelezhetnek. 
Ennek az alkalmazásnak az a célja, hogy segítséget nyújtson a rendszeres és megfelelően elvégzett önvizsgálathoz.

2012. október 28-tól elérhető ez a segítség okostelefonokról az AppStore-ban (Iphone használóknak) és a Play Áruházban (Android felhasználóknak), a keresőbe csak a „BreastTest” nevet kell beírni.
Link:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.positiva.breasttestapp&feature=search_result&hl=hu

Az applikáció segítségével:
•    Emlékeztetőt lehet beállítani a havi emlővizsgálat elvégzéséhez
•    Valós fényképek nyújtanak segítséget a vizsgálat megfelelő elvégzésében
•    Lehetőség van a talált elváltozások helyét megjelölni és észlelésük dátuma szerint, időrendi sorrendben elmenteni azokat
•    Hasznos információkat és telefonszámokat tartalmazó weboldalak érhetőek el
Az emlővizsgálatot javasolt a menstruáció kezdetét követő 7-10. napon elvégezni, vagy ciklus hiánya esetén mindig a hónap ugyanazon napján érdemes megejteni azt.

A kezdeményezés a Magyar Onkológiai Társaság és a Magyar Rákellenes Liga ajánlásával, a Roche Magyarország Kft. támogatásával valósult meg.

 
Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Miért a csiperkegomba?

Október 1-től egy hónapon keresztül a kedves fogyasztó nem csak az egészségéért tesz, ha a Bio-Fungi Kft. termékét választja, hanem segíti a Magyar Rákellenes Liga daganatellenes és rákbetegeket segítő munkáját is. http://www.biofungi.hu/go-pink/ https://www.facebook.com/biofungi?fref=ts

Egyéb

Beszéljünk őszintén a bélbetegségekről. A vastagbélszűrés fontossága, lehetőségei

Május 14-én tartotta klubrendezvényét a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Egészségklubja.

Alapszervezetek

Decemberi programok Gyöngyösön

Évadzáró és karácsonyi megemlékezést szerveztünk 2019. december 10-én. Nagyon jó hangulatú, szép lezárása volt ennek az évnek. December 5-én önkéntesek világnapján voltunk Rózsaszentmártonba. Nagyon színvonalas műsort volt, jól éreztük magunkat. Teljesítménytúra a Mátrában, amelyet este Olvass tovább...