2000-ben a Párizsi Charta február negyedikét a „Rák Világnapjává” nyilvánította, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje a világon élő összes ember szívében és gondolataiban éljen.

Ez alkalomból a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete, a központi rendezvényhez
Hasonlóan, „Oszlassuk el a tévhiteket a rákról” címmel tartott összejövetelt 2013. február 7-én.
Az ünnepséget az „Élet könnyebben könnyebb” egy éven át tartó sport programban részvett társaimmal közösen, tornabemutatóval nyitottuk meg.
„Oszlassuk el a tévhiteket a rákról „címmel Prof. Dr. Simon Tamás elnök úr előadásával folytatódott az ünnepség. Elnök Úr felhívta a figyelmet a számtalan téves információra, amely az ember között terjed, és amely tévedések kárára lehetnek a betegnek, megakadályozhatják a korai felismerést és a gyógyulást.

Dr. Nagy Emese onkológus a „Fiatalokat is fenyegeti a rák” címmel tartott előadásában felhívta a figyelmet, milyen fontos a figyelemfelkeltés az önvizsgálat, mert egyre több a fiatalok körében a rákos megbetegedés. Ezt követően a betegségét felvállaló Koczka Máriával beszélgetet az onkológus nő.

Vörösmarti Attila a hatvani kórház Ápolási Igazgatója elmondta, hogy idén is nagy hangsúlyt fektet a kórház a szűrésekre. Az egészségnapokat újból a Liga helyi Segítőszolgálatával közösen szervezik majd, és beszámolt arról is, hogy Hatvanban a tizenöt éves lányok ingyenesen kapják meg a HPV elleni védőoltást.

Ünnepünket emlékezetessé varázsolta a Naplemente Nyugdíjasklub, és a Liszt Ferenc Nyugdíjasklub műsora, valamint Alapszervezetünk tagjainak verses-zenés összeállítása.

Köszönetet szeretnék mondani a Grassalkovich Antal Gyakorlóközpontú Szakközépiskola tanulóinak a felajánlott önkéntes segítségnyújtásért!

A rendezvényen 96 fő vett részt. Külön öröm volt számunkra, hogy a Heves megyei Alapszervezetek tagjai is szép számmal képviselték szervezeteiket.

Lazányi Jánosné
Elnök

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Euópai Méhnyakrák Megelőzési Hét Salgótarjánban – 2021. január 18-24.

Az Európai Méhnyakrák Megelőzi Hét alkalmából a Mályvavirág Alapítvány országos kampányához az előző évek gyakorlatának megfelelően csatlakozott a MRL Salgótarjáni Alapszervezete is. Most a pandémia miatt nem volt lehetőség zárt téri rendezvényre, gyöngyfűzésre, kerekasztal beszélgetésre, Olvass tovább...

Egyéb

Megjelent a Rák Volt Magazin új száma 2013. február

A magazin tartalmából: Prof. dr. Simon Tamás: Oszlassuk el a tévhiteket a rákról Téves kép él bennünk a rákmegelőzésrőlIllyés András: James Watson új, provokatív elméleteGál Annamária: Bemutatkozik a Debreceni Alapszervezet

Egyéb

Új irodát kapott a Magyar Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete

Az önkéntesek heti három alkalommal várják a beszélgetni vágyókat az új irodában