Az Alapszervezet vezetője beszámol arról, hogy egyre népszerűbb ez a csoportfoglalkozás, keresik a betegek és hozzátartozóik a hatékony segítséget problémáik feloldására.

2010. március 1-én Moczó Helga vezetésével újból elindult Segítő Szolgálatunknál a csoportos Stresszoldó foglalkozás. Az elmúlt három év bizonyíték rá, hogy nagy szükség van a közösségben eltöltött beszélgetésre. Oldódás, megnyugvás keresésére Helga nagy segítségére van a hozzá forduló betegnek, családtagnak. Kedves, nyitott embernek ismertük meg, akinek bátran kiöntik lelküket még a nagyon zárkózott személyiségű betegek is.
Első foglalkozásunkon a betegségek kialakulásához vezető lelki okokat kerestük. A következő alkalommal pedig ezekre az egyéni problémákra próbálunk közösen megoldást találni.
Későbbiekben depresszió önértékelő kérdőívet töltünk ki, amely segít abban, hogy tájékozódjunk hangulati állapotunkról és a további tennivalókról.
Körünkben köszöntöttük az újonnan megalakult Gyöngyösi Alapszervezet néhány tagját is.

Lazányi Jánosné

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

„MOZDULJ MEG APA /FEJ!”

Vendégségben a kerekharaszti sportnapon

Egyéb

Tüdőrák

– Általános tudnivalók a tüdőrákról– A tüdő és működése– A tüdőrák– Mi okozza a tüdőrákot?– A tüdőrák tünetei– Az előrehaladott tüdőrák tünetei– A tüdőrák fajtái– Kissejtes tüdőrák– Nem-kissejtes tüdőrák (NSCLC)– A tüdőrák felismerése– Orvosi vizsgálatok– Olvass tovább...

Egyéb

Kékgolyó koncertsorozat az Országos Onkológiai Intézetben – VI.

2014. november 11-én, (kedden) 16 órakor várjuk a betegeket, orvosokat, ápolókat és az intézet valamennyi dolgozóját. Fellép a Kruppa Vonósnégyes