Szép őszi napon tartottuk sétánkat 2016. október 10-én. A Gyógyszertár előtt gyülekeztünk, s innét a Közösségi Ház és Könyvtár épületéig mintegy két kilométert gyalogoltunk. Rózsaszín sálját mindenki magával hozta, a lufikat pedig helyben osztottuk szét.

Településünk lakosságához képest sokan összejöttünk. Csatlakozott hozzánk a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója néhány tanárral és diákokkal, hogy idejében kezdjük el a szűrésre való buzdítást a fiataloknál is. Indulás előtt dr. Hegedűs Zsuzsanna körzeti orvosunk mondott pár szót a séta céljáról, a szűrés fontosságáról. Velünk sétált Budapestről, a Liga központi irodájának munkatársa, Strommer Szilvia is.

Amikor a Közösségi Ház udvarára értünk, a lufikat elengedtük, ami szép látványt nyújtott az égbolt felé szállva, majd bevonultunk a terembe. Itt már az Alapellátás-fejlesztési modellprogram tagjai szendvicsekkel és gyümölcssalátákkal vártak. Önkormányzatunktól molnárkalácsot kaptunk kóstolásra.

Először a VIVA furulya együttes szórakoztatott odaillő zenével, majd előadóként Budapestről dr. Simon Katalin kineziológus, asztrológus következett. Témájának címe:” Ismerd meg önmagad”. Beszélt arról, hogy melyek azok a lelki állapotok, amelyek daganatos betegségeket váltanak ki, fizikai tüneteink milyen lelki problémákból fakadnak, és hogyan küzdjünk ellene, hogyan győzzük le a betegséget.

95 fő vett részt ezen a délutáni programon, ahol a figyelemfelhíváson kívül a közösségi kapcsolat, a csapatszellem is erősödni tudott. Ez egyrészt más szervezetekhez kapcsolódott, másrészt a résztvevők egymáshoz való kontaktusa is erősebbé vált.

Cseh Istvánné, a Borsodnádasdi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Országos Családi Mozgásfesztiválon a Salgótarjáni Alapszervezet

A Magyar Szabadidősport Szövetség által 20. alkalommal a Millenárison megrendezett Országos Családi Mozgásfesztiválon a tavalyi évhez hasonlóan idén is részt vett a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete, hogy mozgással is tegyünk az egészségünkért. Csaknem száz Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Nemzeti Rákellenes Nap Szekszárdon

A rendezvényre 2016. április 14-én, a Babits Mihály Kulturális Központ Csatár nagytermében került megtartásra. Borda Károly, a Szekszárdi Alapszervezet alapító tagja, vezetőségi tagja köszöntője után a meghívott díszvendég, dr. Simon Tamás emeritus professzor, a Magyar Rákellenes Olvass tovább...

10EzerLépés Program

Mozgással a jobb életkilátásokért – a 10Ezer Lépés Program folytatódik

Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, akik sokat tehetnek önmagukért. Már a kezelések elején indokolt lenne, hogy minden egyes Olvass tovább...