„Mit ad nekem, mit jelent nekem az önkéntes munka?” 2016.szeptember 6-án, kedden 14 órakor kezdésként egy kedves önkéntes segítő levelét olvasta fel Strommer Szilvia.

Ezt követően többen felszólaltak a jelen lévők közül és elmesélték, hogy ők kinek segítenek és mi a tapasztalatuk. Közülük is kiemelném Hemederné Dudok Erzsébet szép beszámolóját, aki immár nyolc éve kíséri betegtársát a gyógyulás útján.

Felmerült a Hospice ellátás kérdése is. Bak Imréné Marika tájékoztatott bennünket arról, hogy Egerben működik a kórház területén Hospice osztály. Ha szükséges, ő segítséget nyújt a hozzá fordulóknak ebben a kérdésben.

A továbbiakban elhangzott, hogy a Hatvani Segítő Szolgálat 2016. november hónapban immár ötödik alkalommal indít önkéntes képzést a Heves megyei alapszervezeteknél jelentkező elhivatott segítőknek. Október elsejéig várják a jelentkezést.

Az  esetmegbeszélésen részt vettek Hatvan, Gyöngyös, Lőrinci, Zagyvaszántó, Rózsaszentmárton, Eger önkéntesei. 17 fő volt jelen.

Lazányi Jánosné

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A terek gyógyító ereje

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete januári Stresszoldó Klubjának vendége Szincsák Anna térrendezési tanácsadó volt, aki vetített képes előadásában rámutatott arra a nem általánosan ismert tényre, hogy egy otthon alaprajza, berendezése, tárgyai mennyi mindent elárulnak a benne Olvass tovább...

Alapszervezetek

A leesett csapadék vizsgálata

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszerveze 2022. március 10-ére szervezte meg “A leesett csapadék vizsgálata” című előadását. A rendezvényünkre 25 fő látogatott el. A leesett csapadék és az időjárás statisztikai elemzését követően a víz visszatartására Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségügyi szűrések Mátranovákon

A Bomrardier Transportation Hungary Kft. Mátranováki Gyárában 2018.05.17-én tanácsadással egybekötött állapotfelmérést, vérnyomás, vércukor, koleszterinszint mérést, PSA tesztet, szájüregi és anyajegyszűrést végeztek a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei. A nap statisztikája a következő: Regisztrált:        Olvass tovább...