A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Egészségklubja 2013. március 19-én „Újrakezdés. Élet az emlőrák után” címmel szervezett rendezvényt.

Felkért előadónk, dr. Kenessey Andrea, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház kardiológiai osztályának orvosa, aki 2012-ben Richter Aranyanyu közönségdíjat kapott orvosnő kategóriában, megkapóan őszintén beszélt saját kálváriájáról, a betegségével vívott harcáról. Karácsonykor múlt két éve, hogy megkapta a diagnózist, hogy rosszindulatú melldaganata van. A történtek megerősítették Andreát, mint mondta, igyekszik az átélteket pozitív irányba fordítani. Saját példájából merítve számos jó tanáccsal látta el a jelenlévőket. Kórházi munkája mellett önkéntesként számos fórumon hívja fel a nők figyelmét az önvizsgálat fontosságára, előadásokat tart, ezek mellett szűrőprogramokon is részt vesz. A hallgatói kérdések megválaszolása után az Anita Hungária Kft fergeteges hangulatú zenés fürdőruha és fehérnemű divatbemutatója következett, melyet dr. Tóth Lászlóné, Zsuzsa a cég ügyvezető igazgatójának kommentárja kísért. Tapasztalhattuk, láthattuk üzleti filozófiájuk megvalósulását, mely szerint:
”Szolgálni a nők minden korosztályát, minden élethelyzetben”.


A mellműtött manökenekből áradt a derű, az életerő. Élőben bizonyították az egyik fő tévhit alaptalanságát a rákkal kapcsolatban: A rák diagnózis NEM egyértelmű halálos ítélet!


A vastapssal végződő bemutató után kötetlen beszélgetéssel, süteményezéssel zárult a kellemes délután.
A programon 100-an regisztráltak

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Három éves az Újjászületés Rehabilitációs Táncklub

A gyógyult és gyógyuló mellrákos hölgyek rehabilitációs táncklubja harmadik éves születésnapi gálaestjét tartotta a XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Házban.

Egyéb

Szűrések a III. Salgótarjáni Városi Sportos Egészségnapon

Összefogással az egészségünkért – Ingyenes egészségügyi szűrések a sportnapon 

Egyéb

Ha november, akkor Movember!

A férfiaknak is törődniük kell egészségükkel