Szeptember 15-én 14:45 órától gyülekeztünk a Klinika villamos megállóban.

A limfoma jelképe a „zöld” szín mindenkin látható volt.

A liga lelkes tagjai a szakadó esőben sem riadtak vissza ettől a sétától, ami az összefogást az összetartozást és a segítségadás fontosságát jelezte.

A résztvevőket kis zöld virág alakú kitűzővel, zöld lufival, és egy-egy szelet csokoládéval vártuk. Csatlakoztak hozzánk lelkes orvostanhallgatók is, valamint egy iskolás kisfiú (a nyári táborokban barátkoztunk össze) az édesanyjával, és a „Csoki” nevű kutyusukkal.

Az eső ellenére is jó hangulatú társaság 15.00 órakor indult el a Nagyerdő öreg fái és a szintén ikonikus Víztorony alatt, érintve a híres Gyógyfürdőt, az esőben is csodaszép szökőkutat, a Krúdy étterem fedett teraszára. Meglepetés várt ott minket. Az étterem tulajdonosa és dolgozói vendégül láttak bennünket egy-egy különleges recept alapján frissen készült almás süteménnyel és egy pohár friss vízzel. Ők is ezzel tisztelegtek a Magyar Rákellenes Liga valamennyi tevékenységéért.

Ott az erdő szívében Kozempel Zsuzsi ismertette a séta célját és a Limfóma Világnap lényegét.

Sétánkkal szerettük volna felhívni a figyelmet erre a rejtőzködő betegségre, az ebben a szenvedőkre, segítségnyújtásra és a lakosság figyelmét irányítani a megelőzés fontosságára.

Közben az eső is elállt, s utunkat a Békás tó körül folytattuk.

Élmény volt mindenkinek ez a nap, amely újra bizonyította, hogy nem az időjárás, hanem a közösség és a cél a kulcs ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a természetben, a szabad levegőn, a zuhogó eső ellenére is!

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap – dr. Kubinyi Pál nyomában

A Rákellenes Világnap alkalmából a Magyar Rákellenesen Liga Miskolci Alapszervezetének meghívására Miskolcon jártunk, Igen érdekes előadást hallottunk dr. Oross Endre osztályvezető főorvostól, dr. Furka Andrea osztályvezető főorvostól, valamint dr. Török László főorvostól.  Sok új ismerettel Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ecsédi Alapszervezet – Januári programokról beszámoló

Klubnapot tartottunk 2020.01.03.-án, beszélgetést folytattunk az előző évi december havi programokról, az elmúlt ünnepekről. Újult erővel vágtunk bele tennivalóinkba ennek az évnek kezdetén. Megalakítottuk az Országos Gyalogló Idősek Klubját 15 fővel, klubunk neve „Menő Nagyik”. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Anyajegyszűrés a Hatvani Strandon

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2024. július 12-én ismét megszervezte az ingyenes anyajegyszűrést a hatvani strandon, immár 4. éve! A megelőzésre és a szűrések fontosságára hívta fel a figyelmet dr. Kirschner Olvass tovább...