2024.július 05-én a Gödöllői Alapszervezet “Add Tovább a Mosolyodat” csoportja ismerkedős kirándulásra utazott Egerbe. Gödöllőről 14 taggal indultunk a 8:26 órakor induló Interrégiós vonattal Egerbe. Eger vasútállomásán várt minket az Egri Alapszervezet vezetője Fűrné Mosoni Anita, akivel a csodaszép Érsek Parkon keresztül mentünk a Civil Közösségek Házába, ahol a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezetének kedves tagjai vártak bennünket a szépen megterített asztalon finomságaikkal.

Rövid bemutatkozással – a pöttyös labda jó hír körével – az egri és a gödöllői tagok is elmondhatták, kinek mi a legkedvesebb, legszebb élménye, ami történt velünk mostanában.
Ajándékozás volt mindkét szervezet részéről, Andi a legfrissebb Gödöllői Magazinnal, Gödöllő képes történeti könyvével és csapatunkra és városunkra utaló ajándékaival lepte meg a vendégváró házigazdákat.
Anita játékos vetélkedőt is szervezett, melyben az önismeret feltárása volt a cél. Nagyon tetszett mindannyiunknak ez a közös ismerkedés.

Ezt követően megnézhettük a Líceum épületében lévő nagy könyvtárat, ahonnan a diákok a tudásuk fejlesztéséhez, anyagok gyűjtésére kapnak lehetőséget. A Főegyházmegyei Könyvtárban idegenvezető ismertette a könyvtár történetét és az ott rejtőző dokumentumokat, 1 000 éves könyveket. A könyvtárat 1793-ban alapította Eszterházy Károly püspök.A gyönyörű teremben valódi kincseket őriznek.

Eger városában működő kisvonattal mentünk a Szépasszony Völgybe a gödöllői tagokkal, ahol a kerthelyiségi vendéglőben megebédeltünk. Ezt követően bementünk a Juhász Borászati pincébe, finom borok kóstolására,koccintásra.

Visszafelé útunk a vasútállomásra szintén kisvonattal történt, de még a Gödöllőre menő vonat indulása előtt egy közös fagylaltozásra is volt időnk.

Ez egy nagyon jó hangulatú, remek nap volt mindannyiunknak, élményekkel, barátsággal gazdagodva tértünk haza Gödöllőre.

(lejegyezte:Mácsár Margit)

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kreicsi Mária köszöntése

Szeretettel gratulálunk Kreicsi Máriának, a Salgótarjáni Alapszervezet elnökének, aki a közelmúltban két elismerést is kapott: Az egyiket a június 22-i  Kihívás Napja  (21 fős Meridián torna és 35 fős Nordic walking) szervezéséért   A másikat Olvass tovább...

Alapszervezetek

Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat novemberi program

Állandó programok: – Gyógytorna – emlőbetegek számára minden pénteken 16.30 órától vezeti: Domokosné Ali Anita Helyszín: Szent József Gimnázium tornaterem, Debrecen Szent Anna u. 17. – Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub minden szerdán 9 órától Helyszín: Olvass tovább...

Alapszervezetek

A leesett csapadék vizsgálata

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszerveze 2022. március 10-ére szervezte meg “A leesett csapadék vizsgálata” című előadását. A rendezvényünkre 25 fő látogatott el. A leesett csapadék és az időjárás statisztikai elemzését követően a víz visszatartására Olvass tovább...