A MRL Salgótarjáni Alapszervezete meghívást kapott a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményébe 2024. június 26-ra egy interaktív prevenciós délelőtt megtartására.

A program a MRL országos civil szervezet és annak helyi közösségének bemutatásával, az önkéntes munka iránti érzékenyítéssel kezdődött.

A résztvevők bevonásával, interaktív módon hangzottak el felvilágosító előadások és gyakorlati bemutatók a prevenció fogalmáról, fajtáiról, az egészségtudatos életmód alapjairól, az önvizsgálatról, azok fajtáiról és technikai kivitelezésükről.

A hallottak és látottak elsajátítását csapatverseny formájában ellenőrizték, az általános hibákra a moderátor szóban felhívta a figyelmet és a legjobban teljesítők ajándékcsomagot kaptak.

A program szűrővizsgálatokkal zárult, amelyen a hátrányos helyzetű acélgyári városrész lakói is részt vehettek: vérnyomásmérés, BMI számítás, vércukor, koleszterin szint mérés, PSA teszt.

A jól sikerült rendezvényen ötvennégyen regisztráltak, akik a témával kapcsolatos nyomtatott felvilágosító szóróanyagot is kaptak.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Civil Fórum Hatvanban

Május 26-án a hatvani civil szervezetek képviselőivel telt meg csütörtökön a Grassalkovich Művelődési Ház. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének elnöke is meghívást kapott.  A program elsődleges célja, hogy a helyi szervezetek és a város Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap, klubfoglalkozások Miskolcon

Beszélgetős klubnap Lassan újra beindul a gégések klubja Egészségnap, egészségtotó a Liga sátránál (Együnk és igyunk úgy, hogy egészségesek és szépek legyünk!”) „Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Olvass tovább...