A Debreceni Alapszervezet 2024. március 12-én tartotta éves közgyűlését az Onkoradiológiai Klinika szeminárium termében.

A Mandátum bizottság tagjai végezték a regisztrálást, ásványvizet, pogácsát és édes süteményt kínáltak a jelenlevőknek. A budapesti központunk segítségével ez évben is Béres cseppet vehettek át tőlünk a tagjaink.

Kozempel Zsuzsánna levezető elnök 14:00 órakor ismertette a közgyűlés menetét.

Felkérte a jegyzőkönyv vezetőjének: Olszewszki Sándornét. Megválasztották a jegyzőkönyv hitelesítőket, a Mandátum Bizottság tagjait.

Az elnök jelentése alapján az alapszervezet taglétszáma 134 fő, s bár a a sok betegség ellenére 50 fő jelent meg ami nem volt elegendő határozatképességhez, így a levezető elnök a közgyűlést bezárta.

A megismételt közgyűlésig aktuális kérdések kerültek megbeszélésre:

  • Rost Istvánnéra, régi ligatagunkra emlékeztünk, aki a múlt héten hunyt el, temetése 03. 18-án 13.00 órakor lesz
  • Április 10.-én Budapesten megrendezésre kerülő Nemzeti Rákellenes Napra 11 fő jelentkezését rögzítettük.
  • Internetes felhasználással kapcsolatos felmérésünk alapján File Sándor liga tagunk vállalta, hogy képzést, szakmai segítséget nyújt mindazoknak a tagjainknak, akiknek problémát okoz az internet használata. Dr. Furka Andrea ennek fontosságát és aktualitását hangsúlyozta, ugyanis az orvosi ellátásban elengedhetetlenek ezek az információk, és a betegek részéről komoly akadályokat okozhat ezeknek az ismereteknek a hiánya.
  • Boros Csabáné 4 napos erdélyi önköltséges kirándulást szervez június 3-tól, amelyről bővebb információkat a közeljövőben fog megosztani a tagokkal.
  • A Karitatív Testület kérésére a tavaszi szünetben önkéntesekkel megyünk a Dózsa György általános iskolában március 28 – április 5 között megrendezésre kerülő napközis táborba foglalkozásokat tartani a gyerekeknek.
  • Aszalós Imre (új ligatagunk) a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetség elnöke remek lehetőséget ajánlott fel. A nordic-walking használati oktatást, (botot biztosítanak), lövészetet, tekézést. Felmérjük az igényeket és utána Ágota egyeztet az elnök úrral.

15:00 órakor került sor a megismételt közgyűlésre, amely már határozatképes volt. A Mandátum Bizottság megválasztása, a napirend elfogadása után Dr. Furka Andrea elnök asszony beszámolt az alapszervezet 2023. évi szakmai munkájáról. Boros Csaba Lászlóné a 2023. évi pénzügyi tervet ismertette. Ezt követően a 2024. évi programtervezet és költségvetési tervezet megvitatására került sor.

A beszámolókat a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Ezután javaslat hangzott el a 2024. évi országos választó küldöttgyűlésen megválasztandó tisztségviselők személyére (1 fő Elnök, 1 fő Elnökhelyettes, 7 fő Elnökségi tag, 3 fő Felügyelő bizottsági tag, 3 fő Etikai bizottsági tag). A közgyűlés egyhangúlag elfogadta név szerinti jelölésüket.

Megköszönték a vezetőség munkáját. A levezető elnök 15:50 órakor bezárta a jól sikerült, kiváló hangulatú és eredményes közgyűlést.

Kozempel Zsuzsánna MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Szűrések a III. Salgótarjáni Városi Sportos Egészségnapon

Összefogással az egészségünkért – Ingyenes egészségügyi szűrések a sportnapon 

Alapszervezetek

Csendesen alszik, megpihent végleg – dr. Kiss Istvánné Klári, a Nagyatádi Alapszervezet volt elnöke

„Csendesen alszik, megpihent végleg. angyalok bölcsője ringatja már nem jöhet vissza hiába kérjük, emléke szívünkben otthont talál.”    (Szabó Balázs)   Szomorúan értesítünk Benneteket, hogy alapszervezetünk volt elnöke, dr. Kiss Istvánné Klári örökre itthagyott minket. Temetése Olvass tovább...

Egyéb

Mezőberényi Meghívó

Március 6-án16 órára várják az érdeklődőket a cukorbetegség és rák kapcsolatát is érintő előadásokra a mezőberényi Orlai Petrics Soma Kulturális Központba.