A riportfilm az E-GÉSZSÉG- Innovatív megoldásokkal Nógrád megye munkaképességéért című projekt keretén belül készült, annak érdekében, hogy a lakosság egészségtudatossága fejlődjön és ezáltal foglalkoztathatósága is nagyobb esélyt kapjon. A film a szűrések fontosságát támasztja alá:

Magyarországon és Nógrád megyében is, a halálozásban második helyen a daganatos betegségek állnak. Európában Magyarországon halnak meg a legtöbben daganatos betegségben évente mintegy 35000.  A halálozások csökkentése legeredményesebben a korai felismerés és a korai kezelés alkalmazásával lehetséges. A szűrővizsgálatok elsődleges célja, hogy előmozdítsa tünetmentes egyénekben esetleg fennálló, nem is gyanított betegség korai stádiumban történő felderítését, a gyógyítás esélyének javítása érdekében. A szűrővizsgálat életeket menthet meg.”

https://www.youtube.com/watch?v=62P-D4Uvtak

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Ön érti a laborleleteit?

A laborlelet értelmezésében segített a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Egészségklubja közös rendezvénye.

Alapszervezetek

Szentmise a daganatos betegekért a Rákellenes Világnap alkalmából – Salgótarjánban

A Kisboldogsszony Római Katolikus templomban február 02-án 10 órától az ünnepi szentmisét Varga András plébános atya celebrálta és a Rákellenes Világnap alkalmából  a daganatos betegek gyógyulásáért  imádkoztunk. András atya személyes hangvételű, gondolatindító. cselekvésre buzdító meleg szavai minden jelen lévőt Olvass tovább...