A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete az emlőrák elleni harc hónapjában Salgótarjánban ötödik alkalommal szervezett figyelemfelkeltő gyalogtúrát a Tarjáni Szabadidősport Egyesület Világgyalogló (hó)nap eseményéhez kapcsolódva és a programot a Balassi Bálint Megyei Könyvtár is bevette az Országos Könyvtári Napok eseményeinek sorába.

Az öt kilométeres vezetett túra indítása előtt az Alapszervezet vezetője köszöntője után beszélt az esemény küldetéséről, a rendszeres mozgás fontosságáról és tolmácsolta az idei év üzenetét: „Vigyázz magadra, figyelj magadra, adj esélyt magadnak egy hosszabb, teljesebb életre szűrővizsgálaton való részvétellel!”

Szikrázó napsütésben, tiszta, erdei levegőn, csodás környezetben gyalogoltuk le a túrát a Pipis gerinc-Kálvária-BBMK útvonalon azzal a jó érzéssel, hogy aktív mozgással, jó kedvvel tettünk az egészségünkért és tettünk egy jó ügyért.

Bónuszként, túrázás közben sokan rengeteg gombát találtak.

A végcél a BBMK volt, ahol ásványvizet, csoki szeletet kapott minden részvevő és póló sorsolással zártuk a délelőttöt.

A nool.hu cikke itt olvasható

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A belső szépség az, ami lehetővé teszi, hogy szeresd magad, de a külső is fontos!

Napozás előtti bőrtisztítás A bőrünk káros napsugaraktól való megóvása az egyik legjelentősebb lépés, amit szépségünk érdekében tehetsz. Manapság már mindenki igyekszik megóvni a bőre szépségét napozás előtt, napvédő krémet használatával. A hosszú tél, az időjárás Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszentmártonban is sétáltak az emlőrák ellen

Október 2-án a Magyar Rákellenes Liga Rózsaszentmártoni Alapszervezet idén is megszervezte a hagyományos “Rózsaszín sétát”. A sétát megelőzően érdekfeszítő és nagy sikerű előadást tartott dr. Szabó Csilla tüdőgyógyász főorvos asszony.

Alapszervezetek

Hatvaniak kirándulása Szentendrére

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének OGYIK tagjai a festői szépségű Szentendrére látogattak el. Fő úti célunk a Skanzen megtekintése volt. Több mint 60 hektárnyi területen fekszikez a magyar népi kultúra egyik legszebb gyűjteménye. A Szabadtéri Néprajzi Olvass tovább...