Biciklis megemlékezést, figyelemfelhívó kerekezést tartottunk a Limfóma Világnapja (09. 15.) alkalmából Gyöngyösön a Fő téren szeptember 23-án, immár negyedszer.

Nagy örömünkre idén is rangos vendéggel, a Magyar Rákellenes Liga elnökével, Rozványi Balázzsal az élen kerekezett az összegyűlt csapat városunk főterén.

A részvevők között üdvözölhettük a Mátra Biker Sport Klub néhány tagját, valamint a felhívásra civilek is eljöttek.

Tóth Lászlóné az MRL Gyöngyösi Alapszervezet vezetőjének köszöntője után Rozványi Balázs elmondta, hogy a figyelemfelkeltés nagyon fontos. A limfóma azaz a nyirokszövet daganatos megbetegedése rejtőzködő betegség, korai felismerésének szakaszában azonban gyógyítható.

E betegség jelképes színe a zöld, így a résztvevők, köztük a gyalogosok is, zöld színbe öltöztek (póló, zöld szalag a nyakban vagy a fejen) szolidaritásuk jeléül.

Rendezvényünket a Gyöngyösi TV is megtisztelte, melyet ezúton is köszönünk!

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyök Gyöngyösön

Gyöngyfűzés 2023. január 16.  Ebben az évben január 23 és 29 között 17. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, melyet Magyarországon tízedik alkalommal szervez meg a Mályvavirág Alapítvány. A kampány célja, hogy felhívja Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világséta Miskolcon

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete is csatlakozott a Relay for Life felhívásához, a Rákellenes Világsétához, amelyet  immár harmadik alkalommal hirdettek meg. Előtte  vízkereszti”Szinva szentelésen” vettek részt (42 fővel). A séta a II. János Pál pápa térről Olvass tovább...