A Gödöllői Alapszervezet beszámolója

Nagy izgalommal készültünk az első PSA szűrésünk „megmérettetésére”.
Dicsőség a gödöllői Tormay Károly Egészségközpont  szakmai támogatása és Libor Anita vezető asszisztens társadalmi munkája a szűrés professzionális lefolytatásában.
Az előzetesen 20 főre tervezett prosztata rákszűrésre  beregisztrált tagi létszámunk negyedszázra nőtte ki magát, hiszen fogadhattunk egészségtudatos férfiakat egyéb városi intézményektől és civil szervezetektől.
Minden előre beregisztrált jelentkező  eljött a szűrésre. Libor Anita  tüneményesen kedves volt. Mosolyával igazán a csapat része lett.
Máté Évi remekelt az érkeztetésnél, ahol  Béres cseppel is megajándékoztuk a résztvevőket a „MOVEMBER” hónap keretében.
Suhajda Magda önkéntesünk az egészségközpont vezető asszisztensnője, Libor  Anita mellett volt, követte a mérési időket, adta ki az eredményeket. Ujjné Gyuricza  Betti volt az összekötő.  Figyelte mikor mehet be valaki a szúrásra, és mikor mehet a pihentetőből (a nagyteremből) a mérési eredményért.

Háziasszonyaink, Márfics Erzsike és Varga Anna is bőszen tevékenykedtek. Kávéval, teával, friss süteményekkel kínálták, bátorították, a férfiainkat.
A várakozás ideje alatt Varga Juli segítségével  három ismeretterjesztő  filmet nézhettek a nagytermi „pihenő” szobában, mely alkalmat adott  a nyílt beszélgetésre ezekről a betegségekről.

Sztavridisz Icával bemutathattuk  SULICSAPATUNK felvilágosító munkáját.
A bemutató ( mell és here ) mulázstól nagy volt a tartózkodás de  aztán  volt olyan bátor férfi aki  vállalta, hogy kitapintja  a csomókat.
További csapattagjaink Novákné Finta  Zsóka és Mezeiné Dobó Klára már az október Városi Egészségnapunk óta “összeszokott” csapatként dolgoztak együtt és sikernek könyvelhetjük el, hogy  6 új belépő is volt ezen az eseményen.

Folytatás várható!
A Magyar Rákellenes Liga Gödöllő Alapszervezete felkészülten várja a következő megkeresést, lehetőségeket, ezzel is hirdetve mottóját:
ADD TOVÁBB A MOSOLYODAT!
Gödöllő, 2021. november 25.

Vajek Andrea
Magyar Rákellenes Liga 
Gödöllői Alapszervezet 
elnöke
+36 70 778 32 79

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szűrővizsgálatok az Esélyegyenlőségi Konferencián Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet szakképzett önkéntesei a MESE felkérésére az Esélyegyenlőségi Konferencia résztvevőinek állapotfelmérést és tanácsadással egybekötött szűrővizsgálatokat végeztek szeptember 28-án Salgótarjánban 12-14 óráig. Volt vérnyomásmérés, BMI számítás, vércukor, koleszterinszint meghatározás, PSA teszt Olvass tovább...

Alapszervezetek

2020. januári programajánló – Salgótarjáni Alapszervezet

2020.01.08-tól Nordic Klub Szerdánként 10 órától az előre egyeztetett helyen  2020.01.06-tól Simonton Klub Hétfőnként József Attila Művelődési Központ  Tárgyaló terem 14 óra 2020.01.09-től  Tornaklub Meridián 3-1-2 és nyiroktorna Csütörtökönként József Attila Művelődési Központ 16 óra Olvass tovább...

Egészségnap

Gútai Jótékony SZÉPSÉGNAP a remény nevében

A Magyar Rákellenes Liga munkatársai meghívást kaptak 2018. április 28-ára Gútára,  a Jótékony SZÉPSÉGNAP a remény jegyében című rendezvényre. A rendezvény célja egy olyan közösségi tér megteremtése, ahol tabuk nélkül, örömteli hangulatban megélhetjük a kölcsönös Olvass tovább...