A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Balassi Bálint Megyei Könyvtár felkérésére 2015. október 7-én a 10. Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatának keretén belül egész napos programot szervezett ”Összefogás az egészségünkért” címmel.
A délelőtt folyamán forgószínpad szerűen „Élj egészségesen, szeress egészségesen” szlogennel szexuális felvilágosító előadást hallhatott a megjelent120 középiskolás diák Dr Surján Orsolya megyei tiszti főorvos előadásában és Kosztovics Ottóné dietetikus az egészséges táplálkozás alapszabályairól beszélt, melyet bemutató és kóstoló követett.

IMG_1636IMG_1628
Délután az egészség három alappillére, a mozgás, táplálkozás, stressz kezelés került górcső alá Bialkó Anita moderálásával: „Könnyebben könnyebb” címmel Sturmann-né Füleki Andrea gyógytornász irányításával tornával kezdődött a program, majd „Azzá leszel, amit eszel” címmel Szőllősiné Zeke Judit dietetikus beszélt a kiegyensúlyozott táplálkozás betartandó szabályairól végül „Ép testben ép lélekkel” címmel Mihók Viktória pszichológus a krónikus stressz kezelésére adott gyakorlati tanácsokat és egy közös relaxációval zárta előadását.

IMG_0726
A hallgatói kérdések után kóstolóra került sor, ahol megtapasztalhattuk, hogy „lehet finom, ami egészséges” A rendezvényre nyolcvan fő regisztrált.

IMG_0737

„A program az American Jewish Joint Distribution Committee és a Susan G. Komen által támogatott Női Egészségmegőrző Program támogatásával jött létre”.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Torna és stresszoldás Miskolcon

Ha kedd, akkor gerinc és mellműtöttek tornája. Stresszoldás Bozsó Évával

Alapszervezetek

Motoros csillagtúra – indulás Nagyatádról

Korán reggel gyülekeztek a motorosok. Zslebics Edit, a Nagyatádi Alapszervezet elnöke indította őket útjukra, hogy elvigyék Budapestre, a motoros felvonulásra a szalagüzenetüket.