A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségért klubfoglalkozás sorozatának 2021. március 01-i témája a higiénia volt.

Az előadó, Lukács Józsefné, diplomás ápoló vetítettképes előadásában beszélt az egészség WHO szerinti jelentéséről: a teljes testi-lelki és szociális jóllétről, a higiénia, mint az orvostudomány egy ágának fogalmáról, és részletezte annak több szempontú terület csoportosítását.

Először a testi és mentálhigiéné egészségi vonatkozásait vázolta, majd kitért a környezeti és társadalmi higiéné területeire.

Sorra vette a lakókörnyezet helyiségeinek tisztítási előírásait, felhívta a figyelmet a környezettudatos tisztítószerek elsődleges alkalmazására (ecet, citrom, szódabikarbóna…), a hatékony szellőztetésre.

Beszélt a társadalmi higiéné területéről, a vásárlás, utazás, ügyintézés, nyaralás, közösségi terek során betartandó ajánlásokra.

És felsorolta a higiéné egy másfajta csoportosítás szerinti területeit: a talaj, levegő, víz, szennyvíz, táplálkozás higiéné. a munkaegészségtan és a sugár egészségtan fogalmait és követendő előírásait.

Előadása végén ismertette a kérdések felvetésének módját.

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyógyító mozgás, gyógyító kapcsolat

  A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének 35 fős csoportja az Egri Alapszervezet meghívására 2017. június 9-én autóbusszal utazott Felsőtárkányba. Kora reggel a Felsőtárkányi-tó partján, a kellemes környezetben kialakított szabadidős parkban már terített asztalokkal vártak Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fitnesz és kézilabda mérkőzés

A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai 2019. április 24-én a Gyöngyös fitnesz játszótéren tornáztak és különböző mozgást végeztek. Ugyanezen a napon Gyöngyös kézilabda meccsen vettünk részt, nagyon izgalmas volt, sokat izgultunk a Gyöngyösi sportolókért. Jó éreztük magunkat.

Alapszervezetek

Felvilágosító előadás a méhnyakrákról

A Karácsony Sándor Általános Iskolában  az MRL Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat szervezésében 02. 06-án és 8-án 4 osztályban (6, 7, 8, ) 2 – 2 orvostanhallgató tartott kis előadást a méhnyakról, az oltás fontosságáról, utána Olvass tovább...