Az Uránia moziban 2015. október 04-én a mellrák elleni küzdelem jegyében három szervezet: Az összefogás az egészségért a mellrák ellen, A RÁK ELLEN AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! társadalmi alapítvány és a Marcia Presky Egészségmegőrző Program szervezésében megrendezett figyelemfelhívó eseményen vehettek részt a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének tagjai.


A program az Anita Hungária rendhagyó divatbemutatójával kezdődött. A köszöntők után az idei év Nancy G. Brinker Nagyköveti ösztöndíj nyertesének bejelentése, majd a tavalyi nyertes Dr Sávolt Ákos előadása következett a 2014-es San Antóniói Szimpoziumról.
A Női Egészségmegőrző Program által szervezett orvos-szakértői kerekasztal beszélgetésekkel folytatódott a program. Először az endometriózis-petefészekrák-méhnyakrák témában, majd a terhességi emlőrák kérdéseiről, az onkoteam felépítéséről és szerepéről, végül a metasztatikus emlőrák-terápiákról hallhattunk és kérdezhettünk.
A konferencia zárása után a mozi előtt fergetege flashmob részesei lehettünk és a rózsaszínű lufikat felengedve küldtük jelképes figyelemfelkeltő üzenetünket nő társainknak.
Délután túlélők felemelő személyes történeteiket osztották meg az érdeklődőkkel, és a tapasztalataikról készült film bemutatójára is sor került. Az életfordító döntések jelentőségét és a hatékony terápiákkal megnyert többlet időt reménykeltő, felfelé pergő homokóra ünnepélyes elindítása szemléltette, az Uránia épülete pedig egy estére rózsaszín fénybe öltözött. A rendezvényen a mellrák elleni küzdelem sokféle formációja mutatta meg a rózsaszín „árnyalatait”: jelen volt a Mellrákinfó, a Mellrákfórum, a Pink Boleró, az Anita Hungária, a Magyar Rákellenes Liga és a betegekkel dolgozó önkéntesek több képviselője.
Köszönjük Jó Mariannának és a MAZS-nak a lehetőséget, hogy részesei lehettünk anyagi támogatásukkal ennek a csodálatos napnak és gratulálunk a szervezéshez.

Kapcsolódó bejegyzések

Egri Alapszervezet

Mi az onkohematológia? – előadás a Limfóma Világnap alkalmából Egerben

Az Egri Alapszervezet szeretettel várja az érdeklődőket limfóma világnapi rendezvényén. Időpont: 2019. szeptember 10. Helyszín: Markhot Ferenc Kórház Refektóriuma Előadás: Mi az onkohematológia – dr. Kner Erika onkológus főorvos

Alapszervezetek

Szűrések az Egri Roma Szakkolégium szervezésében

Az Egri Alapszervezet beszámolója Június 11-én az Egri Roma Szakkollégium szervezésében, Egerben, főleg romák lakta telepen vett részt Alapszervezetünk a Cukorbetegek Egri Egyesületével együtt Egészség és Családi Napon. PSA szűrés, vércukorszint, vérnyomásmérés, tanácsadás , gyerekeknek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Orvos-beteg találkozó Miskolcon – Mi a reumás betegség?

A 2017.02.21ei találkozón dr. Kun Renáta reumatológus főorvos asszonnyal beszélgettünk. Témánk: Mi a reumás betegség? Fajtái, kezelése. Szó volt  a daganatos betegek műtét utáni rehabilitációjáról, a csontritkulásról, a fájdalomcsillapításról is. Főorvos asszony elmondta, hogy az Olvass tovább...