Tizenkettedik alkalommal rendezett figyelemfelkeltő sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2020. október 09-én a nógrádi megyeszékhelyen.

A résztvevők a Balassi Bálint Megyei Könyvtártól indulva, rózsaszín virágokkal a kezükben és a remény rózsaszín szalagjával a ruhájukon sétáltak el a Fő térre.

Elsőként Fekete Zsolt, polgármester, az esemény fővédnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Katkó Orsolya, a kormányhivatal járványügyi osztályvezetője tolmácsolta Feketéné dr. Zeke Ildikó, megyei tiszti főorvos gondolatait. A tájékoztatóból kiderült, hogy ma Magyarországon a nők korai halálozásának közel felét, férfiak esetében a harmadát, a daganatos megbetegedések teszik ki. Ezért a koronavírus járvány sem lehet akadálya annak, hogy a különféle szűréseken részt vegyünk.

A mai nap legfontosabb üzenete természetesen az, hogy a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzuk – fogalmazott Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese, de életmódunkkal is csökkenthetjük a daganatok kialakulásának lehetőségét például a rendszeres mozgással.

Végül az alapszervezet elnöke mondta el figyelemfelkeltő gondolatait és a nap üzenetét, melyet a pink szalagokra írva a „szelek szárnyára engedett”:

  • Tedd meg mindazt, ami rajtad múlik!
  • Csak hiteles forrásból tájékozódj!
  • Figyelj tested jelzéseire, végezz önvizsgálatot, járj szűrésre!
  • Időben lépj, hogy tovább élj!

Ezután a részvevők elhelyezték a pink virágaikat a Fő tér virágágyásaiban.

A rendezvényt, amelyen tanácsadásra, és az önvizsgálat betanítására is volt lehetőség, a Havanna Senior Tánccsoport bemutatója zárta.

Az eseményen százhetvennégyen regisztráltak.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nyári csapatépítés erdei sétával

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete augusztus 10-re szabadtéri csapatépítő programot szervezett az Eresztvényi Látogatóközpontba. A reggeli ködöd-párás idő gyönyörű napsütésessé vált mikorra mindenki megérkezett. A köszöntések, üdvözlések után közös bemelegítő tornával indult a délelőtt, amit egy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat – 2018. szeptemberi programajánló

Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub Szeptembertől 5-től minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző torna Szeptember 14-től minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium Debrecen, Szent Anna u. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvaniak a Vendéglátóipari Múzeumban

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagjai csatlakoztak az OGyIK-hoz. Ennek keretében 2018. május 17-én Budapestre látogattunk el a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba és a Margitszigetre. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum országos szakmúzeum 1966-ban létrejött – Olvass tovább...