A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2020. 10.06-án klubnapot tartott a Beszterce lakótelepi Közösségi térben. A felkért előadó, Bialkó Tímea egészségnevelő, dietetikus „Egészség a konyhában” címmel tartott vetítettképes prezentációt.

Az előadó beszélt az egészség fogalmáról, az „okostányérról”, az egészségmegőrzés szempontjából ajánlott konyhatechnikai eljárásokról.

Az egészség fenntartása és helyreállítása szempontjából egyaránt lényeges táplálékunk minősége és elkészítési módja is. Kerülni kell az alapanyagok túlzott feldolgozását, sózását, az adalékanyagokat. Az ételek felét frissen, azaz nyersen ajánlott elfogyasztani, a fűszerezést is egyénileg elkészíteni.

Részletezte az egészséges sütési-főzési technikákat, trükköket, a zsiradék csökkentése szempontjából a feldolgozáshoz ajánlatos eszközökkel ismertette meg a hallgatóságot.

Az előadás után egyéni konzultációkra is lehetőség volt.

Az esemény, amelyen harmincegy fő vett részt, a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

A programon gondosan ügyeltünk a járványhelyzet előírta szabályok betartására.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Civil Randevú Egerben

2018.január 12-én Civil Randevú volt Egerben, a megyeszékhelyen, ahol elismeréseket is adtak át. Ma, amikor a civil szféra politikai játékszer is, az egri helyzetet meg kell becsülni. Itt tényleges civil élet van, aktív közösségekkel. Sokan Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás a Rám-szakadékhoz

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagjai csatlakoztak az OGyIK-hoz.  Ennek keretében 2018. május 26-án a Rám – szakadékhoz kirándultak! Dömösről a táv: 10 km, szintemelkedés: 360 m, idő: 4 óra “A Rám-szakadék Dobogókő és Dömös Olvass tovább...

Alapszervezetek

Légy tudatos! … Ne szkippeld!

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet a Nógrád Megyei Kormányhivatal Egészségügyi Főosztályával közösen vetélkedőt szervez Nógrád megye középiskoláinak tanulói számára a Rákellenes Világnap alkalmából. A verseny célja: a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése, a daganatos betegségekkel kapcsolatos ismeretek Olvass tovább...