A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2020. 10.06-án klubnapot tartott a Beszterce lakótelepi Közösségi térben. A felkért előadó, Bialkó Tímea egészségnevelő, dietetikus „Egészség a konyhában” címmel tartott vetítettképes prezentációt.

Az előadó beszélt az egészség fogalmáról, az „okostányérról”, az egészségmegőrzés szempontjából ajánlott konyhatechnikai eljárásokról.

Az egészség fenntartása és helyreállítása szempontjából egyaránt lényeges táplálékunk minősége és elkészítési módja is. Kerülni kell az alapanyagok túlzott feldolgozását, sózását, az adalékanyagokat. Az ételek felét frissen, azaz nyersen ajánlott elfogyasztani, a fűszerezést is egyénileg elkészíteni.

Részletezte az egészséges sütési-főzési technikákat, trükköket, a zsiradék csökkentése szempontjából a feldolgozáshoz ajánlatos eszközökkel ismertette meg a hallgatóságot.

Az előadás után egyéni konzultációkra is lehetőség volt.

Az esemény, amelyen harmincegy fő vett részt, a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

A programon gondosan ügyeltünk a járványhelyzet előírta szabályok betartására.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Séta, közgyűlés, jubileum Borsodnádasdon

Az őszi mellrák elleni sétánkat 2021. szeptember 13-ra tűztük ki. Azért kora ősszel, mert tartottunk a Covid19 vírus bármely időben történő berobbanásától. A sétán sokan részt vettek. Velünk sétált Gaál Imre is – a MRL Olvass tovább...

Alapszervezetek

A salgótarjáni Juniális részesei voltunk

Felkérésre 2016. július 2-án a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei részt vettek a város hagyományos Juniális rendezvényén. A délelőtt folyamán az érdeklődők táplálkozási és életmódbeli tanácsadással egybekötött állapotfelmérésen, emlőönvizsgálat oktatáson vehettek részt. A férfiak felvilágosítást Olvass tovább...

Alapszervezetek

3 éves a Rákosmente Alapszervezet

Alapszervezetünk január 10-én ünnepelte megalakulásának 3. évfordulóját! Szinte hihetetlen, de már kinőttünk a csecsemőkorból, hátrahagyva a kezdeti botladozásokat! Az évfordulót születésnapi ebéddel ünnepeltük a Diófa étteremben.