Együtt a méhnyakrák ellen! – az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából

Fontos amit megosztasz ?/!

Időpont: 2020. január 25. szombat 10 – 13 óráig
Helyszín: TESCO Áruház Hatvan, Bibó István út. 1.

Az aktivitásunk során nők, férfiak, gyerekek fűztek fel egy – egy szem gyöngyöt, s közben meghallgathatták a szakemberek tanácsait.

Tóth Györgyné Gizike védőnő szívesen válaszolt a hozzá fordulók kérdéseire és beszélt a méhnyakrákról, a szűrések fontosságáról, a HPV oltás szükségességéről.

Célunk, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyak szűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

A program keretében gyöngyöt is fűztünk és az elkészült karláncokat érintett betegeknek és szűrésen megjelenteknek fogjuk ajándékozni.

A kulcs az éves szűrővizsgálat és a védőoltás megfontolása.

Járj évente szűrésre, és fontold meg a védőoltást!

Lazányi Jánosné
az alapszervezet elnöke

Támogatók:
Hatvani Polgármesteri Hivatal, Hatvan Tv, Hatvani Hírlap,  Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata, Zombori Kft.

       

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Az év első sétaköre

2020-01-06 A Hatvani Alapszervezet beszámolója Az újév első Sétakörét  kutyaszerető barátainkkal tettük meg 2020 január 4-én. A táv 8 km volt. Az ünnepek alatt egy kicsit elkényelmesedtünk, frissítően hatott a jó kis gyalogtúra és a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nők Hete Hatvanban

Motivációs előadás 2019. március 7-én 18 órakor a  Nők hete című rendezvényen Helyszín: Nagy Endre Rendezvényterem, Balassi B. u. 2. Program: Beszélgetés Rubint Rékával Meghívott vendégek: Lazányi Jánosné és Király Kornélia   A rendezvény ingyenes, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Világgyalogló Nap

A Salgótarjáni Alapszervezet szeretettel hívja és várja figyelemfelkeltő gyalogtúrájára a Világgyalogló Napon a NŐK EGÉSZSÉGÉÉRT Mert minden lépés számít!  Találkozás: 2019.10.05. Eresztvény Látogatóközpont 8-9 között A vezetett túra 9 órakor indul Hossza: 6 km Rajt-cél: Olvass tovább...