A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2020. január 23-án a „XIV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét” alkalmából figyelemfelkeltő rendezvényt szervezett Balassagyarmaton, a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium tanulói részére, csatlakozva a Mályvavirág Alapítvány „Fontos, amit megosztasz?/!” szlogenű országos programjához .

A program közös gyöngyfűzéssel kezdődött, ahol a Liga önkéntesei segítettek a diákoknak a gyöngykarkötő fűzésében, majd a „Legyen egy útvonalad!” című Tóth Icóval készült riportfilm és a „dumahelyett” kampányfilm került levetítésre.

Ezután kerekasztal beszélgetés formájában egyrészt az előzetesen összegyűjtött kérdésekre, másrészt a jelenlévők által feltett kérdésekre tabuk nélkül adtak választ a jelen lévő szakemberek és önkéntesek a HPV-ről, a méhnyakrákról, a szűrési lehetőségekről, a védőoltás jelentőségéről említve a fiúk-férfiak vonatkozását is.

A rendezvényen hatvanan voltak jelen, akik a témával kapcsolatos felvilágosító szóróanyagot is kaptak.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Senior örömtánc – Hatvani Alapszervezet

Elindítottuk őszi programjaink keretében a Senior örömtáncot is, Varga Julika, gödöllői önkéntes vezetésével. Minden héten kedden 15 órakor kezdődik a Grassalkovich Művelődési Házban. Várunk mindenkit szeretettel, ingyenes a programunk!

Alapszervezetek

Gödöllői Alapszervezet májusi programajánló

ÖRÖKMOZGÓ lehetőség Gödöllő Városi és Térségi Uszoda 50 %-os kedvezményes úszójeggyel vár tagsági igazolványod felmutatásával Sétakör minden hétfőn a Cukorbetegek nordic walking programjával (is) AdniJóga online minden szerdán 18.30 (ingyenes)   SPORTOS információk,séták,túrák, kerékpáros, úszó eseményeink  örökmozgó fb csoportoldalunkon https://www.facebook.com/groups/376441699936699   Olvass tovább...

Alapszervezetek

te döntesz.

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete Stresszoldó Klubjában „Hogyan legyünk boldogtalanok? címmel Fodorné Vincze Anna pszichológus tartott interaktív előadást a Civil Közösségek Házában. Ritkán gondolunk arra, amink van, és túl gyakran arra, amink nincs. Ez Olvass tovább...