Vannak, akiknek segítségre van szükségük, és vannak, akiknek arra, hogy segíthessenek

Március 26-án a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a MÍG Kanizsai Dorottya Egészségügyi Tagintézménye a 2015. évi Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából ünnepi partneri konferenciát szervezett. A rendezvény első felében a zenés-verses bevezetőt követően az intézményigazgató és az alapszervezet vezetőjének ünnepi gondolatai és üzenetei hangzottak el: „Nagyon sok múlik azon, valaki miként szembesül a betegséggel és hogyan tud elindulni a betegúton.  Ezen a ponton kapcsolódik a Liga önkéntes tevékenysége az ápolói hivatáshoz. Vannak, akiknek segítségre van szükségük, és vannak, akiknek arra, hogy segíthessenek.  Nyújtsuk a kezünket és segítsünk!”

A köszöntők után Prof  Dr Simon Tamás a Liga elnöke tartotta meg előadását „Az Európai Rákellenes Kódex magyar kiegészítésekkel” címmel, majd a tizennégy beérkezett pályamunka értékelésére és a legjobbak jutalmazására került sor. A kiemelkedően színvonalas munkákból két megosztott első díj, különdíj és két dicséretes alkotás elkészítői kaptak oklevél és tárgyi jutalmakat, melyeket  Prof Dr Simon Tamás és Kreicsi Mária adtak át. A megosztott első díjas csapatok ezután bemutatták pályamunkájukat a jelenlévő száz fős hallgatóságnak. A „RákÁsz Csapat”  tagjai Csank Bettina, Hulitka Nikoletta és Simkó Brigitta az általános tudnivalók mellett kiemelten az utóbbi időben egyre növekvő számú szájüregi daganatokról beszélt a „11.A” osztály csapata Bozó Inez, Tóth Mikolt Ivett, Csák Zsolt tolmácsolásában egy átfogó képet adott a daganatos betegségekkel kapcsolatos tudnivalókról.

Az ünnepség második felében az iskola által meghirdetett pályázatok értékelése és bemutatása következett, majd zárásként állófogadásra került sor kötetlen beszélgetés keretében.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Kerüld, hagyd ki, add fel!

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Magyar Rákellenes Liga dohányzásellenes plakátjait, amelyek a fiatalok figyelmét szeretnék felhívni e káros szenvedély következményeire.

Alapszervezetek

Adventi ünnepi rendezvénnyel zárta az évet a MRL Salgótarjáni Alapszervezete

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2016. december 13-én a STÉCÉ Kávéház Galériatermében tartotta adventi ünnepi rendezvényét mintegy 140 fő részvételével. „Az advent a csend, a várakozás, a befelé figyelés, a készülődés időszaka. Advent igazi Olvass tovább...

Egyéb

Semmelweis napi kitüntetések

Batthyány-Strattmann László-díjat kapott dr. Demeter Jolán, a Magyar Rákellenes Liga általános elnökhelyettes asszonya