2019-11-20

A CsillámVilág Kft. évekkel ezelőtt útjára indított egy programot, amelyet – a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének közreműködésével – először hívtak életre Salgótarjánban. A kezdeményezés célja, hogy az önkéntes hennafestők csodaszép motívumokon keresztül adják vissza a rákbetegségben szenvedők önbizalmát és gyógyulásba vetett hitét.

A rák elleni harcnak a kemoterápia gyakran a túlélés szempontjából nélkülözhetetlen része. Számos megpróbáltatás mellett a kezelés egyik látható következménye a hajkorona elvesztése, amely elsősorban a női betegek önbizalmára hat romboló erővel.

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének közreműködésével 2019. november 15-én egy kellemes délutáni program keretében csodaszép motívumok és minták hirdették a rákbeteg páciensek és a túlélők testén egyaránt: van esély a gyógyulásra!

Amíg a csoda hennák készültek, addig a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének tagjai és a Mályvavirág Pont önkéntesei, a jelenlévőkkel sütizés, kávézás közben közösen beszélgettek és teszteket töltöttek ki, amelyek során fontos információkat adtak át a mellrák és méhnyakrákról, a kockázati tényezőkről, a szűrések és az önvizsgálat fontosságáról.

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

10 éves a Gyöngyösi Alapszervezet

Taggyűlés és születésnapi ünnepség – 2022. 11. 07. Alapszervezetünk megalakulásának 10. évfordulója alkalmából születésnapi ünnepséget szerveztünk 2022. november 7-én, hétfőn, a szokásos havi taggyűlésünkkel egybekötve. A program első részében megtartottuk a november havi taggyűlésünket, ahol Olvass tovább...

Egyéb

Az emlő rekonstrukciója

Napjainkban a daganatos betegségek eredményes gyógyításának a módja a műtéti beavatkozás, amely során a daganatokat el kell távolítani a páciens testéből a környező szövetek kisebb-nagyobb részével együtt. Az ilyen eljárás során sajnos a női test Olvass tovább...

Egyéb

Meghívó Márton napi jótékonysági rendezvényre

A rendezvényen dr. Halász Gyöngyi, a Magyar Rákellenes Liga Szombathelyi Alapszervezetének elnöke is tart előadást „Az önkéntes betegsegítő képzés” címmel.