Majdnem 200-an gyűltek össze szeptember 28-án a motoros felvonulás résztvevői. 164 fő regisztrált, de utánuk is nagyon sokan érkeztek még a kezdésre.

A motorosok az egész országból jöttek, a regisztrációs ívek szerint: Albertirsáról, Biatorbágyról, Budaörsről, Budapestről, Bükkszékről, Csévharasztról, Csobánkáról, Debrecenből, Ecsegről, Ecsédről, Egerből, Érdről, Felcsútról, Füzesabonyból, Gödről, Gyálról, Gyömrőről, Halásztelekről, Hatvanból, Jászberényből, Jásztelekről, Kartalról, Kistarcsáról, Lábodból, Mezőkövesdről, Mihálygergéről, Miskolcról, Mogyoródról, Nagyatádról, Pásztóról, Petőfibányáról, Pilisről, Pomázról, Salgótarjánból, Sárospatakról, Sárszentágotáról, Soponyáról, Tahitótfaluból, Vácról, Vecsésről, Verőcéről, Visegrádról.

Rozványi Balázs, a Liga elnöke köszöntötte a motorosokat, pink pólót adott át a főigazgató helyettes úrnak és a motoros sofőröknek, átvette a szalagüzeneteket a motorosoktól és ezután elindította a felvonulást.

Az Országos Onkológiai Intézet 3-as épületében dr. Takácsi-Nagy Zoltán főigazgató helyettes szólt a motorosokhoz. Elmondta, hogy az intézetnek nemcsak a gyógyítás, hanem a szűrés és megelőzés is a feladata, ezért minden ezzel kapcsolatos megmozdulást támogatnak. Magyarországon a mellrák a leggyakoribb rák a nők körében, a behívottak részvétele a szűréseken 50 % alatti, ezeknek a javításáért is fontos ez a figyelemfelhívás.

Rendőri biztosítással haladt végig a menet az Országos Onkológiai Intézettől az Alkotmány utcáig (útvonal: Kék golyó u. – Nagyenyed u. – Alkotás út – Attila út – Alagút – Lánchíd – Andrássy út – Oktogon – Nagykörút – Alkotmány u.). A motorosok fegyelmezetten, két sorban vonultak.

Köszönet a motorosoknak, hogy eljöttek, és azt az üzenetet, hogy az időben felfedezett mellrák jól gyógyítható, elviszik saját településükre és ott is felhívják a figyelmet a szűrés fontosságára.

Köszönet az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának, prof. dr. Polgár Csabának, hogy elvállalta a fővédnökséget és engedélyezte, hogy az intézet területén gyülekezhettünk, dr. Takácsi-Nagy Zoltán főigazgató helyettes úrnak, hogy köszöntötte a motorosokat, dr. Hegedűs Györgynek, a Polgárőrség budapesti elnökének, hogy csapatával biztosította a menetet.

Külön köszönet a rendőröknek, akik az autós felvezetéssel és profi motoros biztosítással segítették zökkenőmentes célbajutásunkat.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Minden lépés számít

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete az emlőrák elleni harc hónapjában Salgótarjánban negyedik alkalommal szervezett figyelemfelkeltő gyaloglást „Minden lépés számít” szlogennel a Szabadidősport Egyesület Világgyalogló (hó)nap eseményéhez kapcsolódva. Az öt kilométeres vezetett túra indítása előtt Olvass tovább...

Borsodnádasdi Alapszervezet

Alapszervezeti névadó és rózsaszín séta

Borsodnádasdi Dr. Kubinyi Pál Alapszervezet Idei őszi figyelemfelhívó sétánkat 2019. 09. 16-án 15 órától tartottuk. 13 órától már folyt a szűrés a Művelődési Házban. A Borsodnádasdi Praxisközösség támogatásával rózsaszín esernyőket tudtunk a sétálók között kiosztani, Olvass tovább...

Pályázat

Adj erőt, adj győzelmet!

Tudtad, hogy felmérések szerint az emlőrákban szenvedő nők között a depresszió a legerősebb tényező, amely kedvezőtlenül befolyásolja az emlőrák kimenetelét? Félelem a haláltól, a testet eltorzító változtatásoktól, az önértékelés elvesztése, kényszerű életmódváltás, és anyagi nehézségek Olvass tovább...