A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének OGyIK tagjai  2019. augusztus 28-án Szentendrére kirándultak.

Szentendre a Dunakanyar kapujában, gyönyörű természeti környezetben található. Művészete, kultúrája, rendezvényei és macskaköves utcái magukkal ragadják az ide látogatókat.

A nagy meleg ellenére kellemes sétát tettünk a városban, mely a mai napig igazi kulturális központnak számít, melyet a számtalan galéria és múzeum is ékesen bizonyít.

De aki nem csak a képzőművészetet kedveli, az is megtalálhatja számítását, a skanzen és a közlekedési múzeum is komoly értékeket rejt.

Barangolásunk fő úti célja a Duna-part volt, mezítláb sétáltunk a hűs vízben, élvezve a Duna lágy hullámainak simogatását.

De legfőképp a színes kövekre voltunk kíváncsiak. Ficzere Kyru (Krisztina) installációja ez, amely az Üzenj a mosolyoddal! című pályázatra készült. Közösségi interakciókra épülő, kötetlen műfajú, de Szentendrére utaló és fényképek készítésére, megosztására ösztönző alkotásokra írta ki a város.

A művésznő színesre festett köveket helyezett el a szentendrei Duna-korzón.

De az elmaradhatatlan fagyizás sem maradt el!

A 6,7 km-es utunk végén jólesően elfáradva, szép élményekkel gazdagodva indultunk haza.

Lazányi Jánosné
elnök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A gondolat gyógyító ereje

2017. április 11-én, kedden 13 órakor az EKMK Bartakovics Béla Közösségi Házban Fordorné Vincze Anna klinikai szakpszichológus tart előadást A gondolat gyógyító ereje címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Alapszervezetek

Gyöngyposta – Beszámoló Hatvanból

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálata közös szervezésben az Albert Schweitzer Kórház Egészségfejlesztő Iroda, Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály és a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálat a Olvass tovább...

10000 lépés program

10Ezer Lépés program Mezőberényben – sajtóanyag és beszámoló

Sokat tehetnek önmagukért a daganattal szembesült férfiak Sok száz prosztatarákos férfi él Békés megyében Már a kezelések elején indokolt lenne, hogy minden egyes beteg találkozzon gyógytornásszal, ám ez ritkán történik meg. A műtét utáni vénás Olvass tovább...