A Sárszentágotai Alapszervezet 2019. április 12-én tartotta Nemzeti Rákellenes Napi programját. Megemlékeztek Dr. Dollinder Gyuláról, akinek nevéhez fűződik az Országos Rák Bizottság megalakítása 1902-ben, a dohányzás és rák összefüggésének hangsúlyozása, illetve a rák-regiszter, azaz a magyarországi rák-megbetegedések tudományos szempontból történő orvosi feldolgozásának elindítása.

Dr. Jarabin János előadásának fő témája a megelőzés, a szűréseken való részvétel, mint rákbetegség megelőzésének egyik fontos pillére volt. Előadásában a szűrések terén elért több évtizedes háziorvosi tapasztalatait is megosztotta a hallgatósággal.

Siák Gáborné a test és lélek egyensúlyának összefüggései ismertetését követően Reményik Sándor: Pilátus című versét szavalta el.

Áprilisban szívpárnák tömőanyagát készítette elő a tagság, melyeket majd a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórházban emlőműtéten átesett hölgyek fognak megkapni.

A Sárbogárdon megrendezett II. RunBogárd Családi Futóversenyen a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya egészségfejlesztőivel közösen vettünk részt a méhnyakrák megelőzését népszerűsítő gyöngyfűzésen, és mutattuk be a Magyar Rákellenes Liga tevékenységét.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hajókirándulás a Rómaira és a Margitszigetre

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének természetjáró klubja 2017. július 6-án másodszor vett részt hajókiránduláson a Római partra, majd visszaúton elsétáltunk a Margitszigetre. Szerencsénk volt, a zenélő szökőkút pont az odaérkezésünkkor kezdett el zenélni, mintha Olvass tovább...

Alapszervezetek

II. Veterán Tűzoltóautó Szépségverseny Németkéren

Helyszín: Németkér Sportpálya és Szabadidőpark Időpont: 2019.augusztus 03. A rendezvény a Németkér Község önkormányzata, a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna megyei Tűzoltó Szövetség, a Németkéri Német Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében valósult meg. A Magyar Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra a Kékesre

018 november 18. A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai túrázni voltak Kékestetőn.